• İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Ergün Diler: Kripto!

Ergün Diler: Kripto!
GEÇTİĞİMİZ gün ABD Maliye Bakanlığı, "Ülkenin küresel terör, uyuşturucu kartelleri ve diğer tehditlerle mücadele etmek için son 20 yılda başvurduğu ekonomik ve mali yaptırımların, hızla değişen finans dünyasına uyum sağlaması gerekir" açıklaması yaptı.

11 Eylül 2001 saldırılarından hemen sonra uygulanan yaptırım sayısı 912 iken 2021'e gelindiğinde bu sayı 9 bin 421'e çıkıyordu. YAPTIRIMDAN geçilmiyordu anlayacağınız... Maliye Bakanlığı "YAPTIRIMLARLA" ilgili önemli bir noktaya geliyordu! DERİN ABD şunu söylüyordu "Dijital para birimi, alternatif ödeme platformları ve mali işlemlerin gizlenmesi için kullanılan yöntemler, ABD'nin yaptırımlarının etkinliğini azaltma potansiyeline sahip. Bu teknolojiler, kötü niyetli unsurlara, geleneksel ABD doları bazlı mali sistemin dışında para tutma ve para transferi yapma imkanı tanıyor..." Yani ABD DERİN DEVLETİ KRİPTO PARA İŞİNE YÜKLENECEKTİ! Fısıltılarla açıklananı şimdi YÜKSEK SESLE İLAN EDİYORDU! Önce YASAL OLMAYAN YOLLARLA DOLAŞAN PARAYI TAKİP EDECEKTİ. KONTROL SAĞLAYACAKTI. Zor olan buydu. Ardından kripto PARAYI tamamen kabul ettirip DOLAR'ı istirahate çekecekti. Yeni, yepyeni bir oyunu sahneye koyacaktı. Borçlarından kurtulduğu gibi DİJİTAL TABANLI para ile en az bir yüzyıl daha egemenliğini sürdürecekti. Amaç buydu! Kafalarında bu vardı. 

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2021/10/21/kripto

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim