• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Ergün Diler: Küresel denklem

Ergün Diler: Küresel denklem
EN başından bu yana CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağını düşündüm. Ve bunu sık sık yazdım. Hala aynı fikirdeyim.

 İÇ VE DIŞ DENGELER açısından Kemal Bey'in değiştirebileceği pek bir şey yok. Hatta adayın da masanın dışından, ismi çok konuşulanlar listesinde bulunmayan biri olduğu kanaatindeyim. Haziran 2023'teki seçim sadece bizi değil dünyayı da ilgilendirmekte. Rusya-Ukrayna savaşı ile başlayan türbülans devam ederken Türkiye'deki seçimler asla ve kat'a sadece bizi ilgilendiriyor olamaz. Kutuplaşma ile dengenin yeniden kurulduğu günlerden geçerken bir GÜÇ Türkiye'nin ERDOĞAN'la devam etmesini isterken diğer taraf da 6'lı masanın TAZE, İSMİ YIPRANMAMIŞ bir isimle sonuca gitmesini isteyecektir. Neden mi? Açalım... Üst üste iki gün hem Boris Johnson hem de Merkel konuştu. İngiltere'nin 3 ay önceki Başbakanı Johnson savaşla ilgili konuşurken önemli detaylar paylaştı. Rusya, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya girerken Britanya Başbakanı koltuğunda oturan Boris Johnson "Her türlü sağlam ekonomik nedenden dolayı Berlin uzun bir savaş yerine Kiev'in hemen yenilmesini istiyordu. Her şeyin bir an önce bitmesi ve Ukrayna'nın çökmesi daha iyi olur düşüncesine sahiptiler..." diyerek şimşekleri üzerine çekti. Johnson, Fransa lideri Macron'nun ise Rusya'nın Ukrayna'ya gireceğini son ana kadar düşünmediğini söyledi. Yani iki büyük AVRUPA gücünün dolayısıyla AB'nin Rusya karşısındaki durumu bu! Geçelim Merkel'e.. 

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2022/11/26/kuresel-denklem

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim