• İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Ergün Diler: Manşet WAR

Ergün Diler: Manşet WAR
KÜRESEL arenaya şöyle bakılıyor... Her devlet kendi çıkarları için belirlediği istikamette yürüyor, uygun politikalar üretiyor ve bunların toplamı da sonuçta koca bir denge meydana getiriyor.

Aynı yöne kürek çektiklerinle İTTİFAK, karşı olduklarınla ise HUSUMET OLUŞMAKTA... Şimdi yaşadığımız kurgu gördüğümüz oyun aslında İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'ndan sonra kuruldu. ABD, AVRUPA'ya kurtarıcı olarak geldi. Kiminle savaştı? ALMANYA ile... Peki SSCB ne yaptı? O da Almanya ile savaştı! Peki aynı DÜŞMANA karşı savaşan iki DEVLET savaş biter bitmez niye DÜŞMAN OLMAYA KARAR VERİYORDU. Kaldı ki SSCB'nin ABD'nin karşısında duracak gücü hiç yoktu. Bugün de yok... Bazıları anlamasa da oyunu görmese de konu buydu. Soros'lar, Rothschildler, Rockefeller'lar SSCB'yi yıkmaya soyundu. Çok da başarılı oldular. Ancak ABD hemen yardıma koştu. Ülke içindeki temizliği yaptığı gibi petrol fiyatlarını uçurarak Putin'in önünü açtı. Petrol fiyatları sanıldığı gibi EKONOMİK bir unsur değil tamamen SİYASİ bir enstrümandı. ABD zamanında müdahale etmese, AVRUPA'yı hakimiyeti altına alan SOROS FELSEFESİ koca bir RUSYA'yı da onlara bağlayacaktı. Bu oyunun sonunda ABD'nin yıkılması tasfiye olması kaçınılmazdı. Uzak kalmadılar, oyuna müdahale ettiler. Washington'un derinleri gerçek rakiplerinin AVRUPA BİRLİĞİ olduğunu çok iyi biliyordu. Macron da, Merkel de bundan haberdardı. Ancak ALMANYA'nın kendi çıkışını bulması, AB'yi de peşinden sürüklemesi gerekiyordu. Eğer ROTAYI RUSYA'ya çevirirse İYİ İLİŞKİLER ve PARA AKIŞI kendilerini hedefe götürürdü. Düşünceleri buydu. Rusya ile iyi ilişkiler arkada bekleyen ÇİN'e kapının aralanmasını sağlardı. Lizbon'dan Tokyo'ya kadar olan eksene ALMANYA yani AB hükmederdi. Para da, hammadde de, petrol de, asker de, silah da buradaydı. Bir de nüfus... Bu oyunun tasfiye edeceği güç, elbette İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'ndan sonra AVRUPA'ya çöken ABD'den başkası değildi. Yanı başımızda bu denge oluşurken Türkiye bunu göremedi. ABD-RUSYA dengesi dışında AB'ye yakın partiler iktidarlar oldu. AK PARTİ'nin ilk dönemleri de böyle... Bu dengeyi bildiğim için 24 Şubat'ta Rusya UKRAYNA'ya girdiği an ilk baktığım PETROL FİYATLARI oldu. ABD gerçekten AB'nin yanında RUSYA'nın karşısındaysa yapacağı basitti. PETROL FİYATLARINI indirecek, Kremlin'i vuracak ve Putin'in iktidarını bitirecekti. Ben de olsam öyle yapardım. Peki böyle bir adım atıldı mı? Hayır! Aksine petrol fiyatları 140 dolara geldi. ABD, savaşın finansmanını AB'ye yaptırdı! Rusya cebini doldururken hem UKRAYNA'yı alıyor, hem de AB'yi sarsıyordu. 

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2023/01/27/manset-war

Bu haber toplam 280 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim