• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Ergün Diler: Ni’Çin karıştı

Ergün Diler: Ni’Çin karıştı
TÜRKİYE 14 ve 28 Mayıs'ta sandığa gitti. Başkan Erdoğan'la devam etmek istediğini dosta düşmana gösterdi. Bunun ne anlama geldiğini, geleceğini sanırım yakında bir kez daha net bir şekilde görecektik.

Dışarıda tansiyon artmakta. Rusya-Ukrayna arasındaki gerginlik büyük bir hızla BALKANLAR'a doğru taşınmak istenmekte. İşler iyi gitmiyor! Açalım... Hatırlayın... 1999'da NATO sahne aldı. NATO'ya bağlı savaş uçakları Belgrad'a çok şiddetli bir hava saldırısı düzenledi. Başkanlık komuta sığınağı ve ''Bosna kasabı'' Arkan'ın ''Kaplanlar'' denilen adamlarının karargah olarak kullandığı otele bomba yağdıran jetlerden biri, Çin Büyükelçiliği binasına üç füze attı. Bir bölümü yıkılan bina, alevler içinde kalırken, olayda ikisi gazeteci üç kişi öldü. Tabi olay büyük ses getirdi. Açıklanmasa da YANLIŞLIK yoktu olayda. ÇİN hedefti... Güncele geçelim... Geçtiğimiz yıl PLAKA kriziyle sarsılan KOSOVA'da tansiyon yine çıktı. 1999'daki bombalamadan sonra başlayan süreçte KOSOVA Sırbistan'dan ayrıldı. Devlet olarak yoluna devam etti. Tabii ki sorunlar bitmedi! Sırbistan, bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı kendi toprağı olarak görüyordu. ABD ve Batı blokunun da dahil olduğu 100'den fazla ülke, Kosova'nın bağımsızlığını tanıdı. Rusya, Çin ve AB üyesi 5 ülke ise Kosova'nın bağımsızlığını tanımıyordu. Belgrad ise KOSOVA'nın kuzeyindeki nüfusuyla bağlarını kopartmıyor, etkisini sürdürüyordu. Geçtiğimiz yıl yaşanan PLAKA krizi bunu ortaya koyuyordu. SIRPLAR Priştine hükümetinin verdiği plakaları değil de SIRP plakaları kullanmak istiyordu. Kriz büyüdü. Sırp ordusu sınıra dayandı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, plaka kararnamesini askıya almak zorunda kaldı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell'in devreye girmesiyle kriz uykuya yatırıldı! Kosova'nın kuzeyinde çoğunlukla Sırpların yaşadığı Leposaviç, Zveçan ve Zubin Potok belediyeleri için düzenlenen seçimler krizi yeniden alevlendirdi. Kosova'daki Sırplar seçimleri boykot etti... Seçimlerini Arnavut siyasi partilerinin adayları kazandı. Sırbistan lideri Vucic sahne aldı. Protestocu Sırplar'a destek verdi. Belediye binaları Sırplar tarafından sarıldı. Kosova polisi yetersiz kaldı. Devreye NATO KOSOVA BARIŞ GÜCÜ girdi. Bu şiddeti daha da artırdı. NATO gücü binaları korumaya almaya çalışırken biber gazı kullandı. Sırplar da el yapımı bombalarla karşılık verdi. Tansiyon tavan yaptı. 

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2023/05/31/nicin-karisti

Bu haber toplam 143 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim