• İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Ergün Diler: O’LAF!

Ergün Diler: O’LAF!
BÜYÜK çoğunluk hala Türkiye'de etki meydana getiren gelişmelerin arkasını görmekte başarılı değil. Israrla sadece içeriye bakanlar var. Yetmez.

 Ancak ısrar ediyorlar. Yapacak bir şey de yok. Dün burada Fatih Erbakan üzerinden, yapılan tercih üzerinden, rahmetli Erbakan üzerinden, Muhsin Batur Paşa tarafından alınıp getirilmesi üzerinden TÜRKİYE'NİN KONUMUNA UZANAN bir AVRUPA-ABD mücadelesini anlatmaya çalıştım. Bu örnekler dün de bugün de çoktur. Son tahlilde bir ADA'da yaşamıyoruz. Türkiye büyük bir devlet de olsa ETKİ EDEN KÜRESEL GÜÇLERİN varlığı ortadaydı. Ancak alışkanlık gereği sadece DIŞ GÜÇ OLARAK ABD görülüyordu. İngiltere de, AVRUPA da dışarıda tutuluyordu. Oysa gerçek hepsinin burada var oluşuydu. Bunu sadece, Mehmet Şimşek bahsi geçince de, HDP üzerinden bir pazarlık yapılınca da görebiliyorduk. Genel alışkanlıklarımız EKOL'lere uzak. Çok uzak hem de. Bu nedenle "Sivrilen bir ismin arkasında kim var?", "İttifak kurarken arkadaki güç kim?" sorularına cevap aramak istemezdik... Yine gündemde olduğunu görüyorum. Mesela HDP... HDP'li eski yeni vekiller dahil herkes CHP ile bir araya gelme konusunda fikir beyan ediyor. Ancak kimileri Öcalan üzerinden kimileri de Demirtaş... Demek ki iki isim KÜRT de olsa arada fark vardı! Ancak buna hiç kafa yormazdık... Hatta ideolojik olarak yan yana gelme ihtimali bulunmayanların MASA BAŞINDA nasıl toplandığını da anlamıyorduk. Bilmiyorduk. Sadece içeriye bakarak yürüyorduk. Açalım... Kemal Bey, CHP'nin kontrolünü aldıktan sonra öncelikle ABD'ye yakın pozisyon tutan parti, ALMANYA'ya direksiyon kırdı. Kılıçdaroğlu zaten bunu göstere göstere yaptı. Deniz Baykal'ın tüm ekibini tasfiye etti. Doğru mu? Sanırım kimse "Yanlış" diyemez... Yakından tanıyanlar bilirdi ki Deniz Bey ABD'yi önemserdi... Kemal Bey son dönemde ALMANYA ziyareti için büyük uğraş verdi. Kendisi oraya indiğinde, İMAMOĞLU için YASAKLI yolu açıldı. Oradaki temaslarını tamamlayamadan dönmek zorunda kaldı. Oysa Kemal Bey'in en derin ve etkili görüşmeleri orada olacaktı. 

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2023/03/22/olaf

Bu haber toplam 153 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim