• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Ergün Diler: Rest

Ergün Diler: Rest

DÜNYANIN neresinde olursanız olun, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin'in mücadelesini görürsünüz. Yeni sistem de bu ilişkinin sonucu olarak yeşerecek. Bu iki kutup arasında yaşananlar yazarak tükenecek gibi değil... Enerji kaynaklarının kontrolü, orduların egemenlik alanlarını belirlemesi, 5G teknolojisi, ticaret yollarının denetim altında tutulması ve dijital para... Bunlar belli başlı savaş alanları. Bir de hem ABD ile hem ÇİN ile yürüyen, yürümek isteyen ülkelerin oluşturdukları görünür görünmez ittifaklar... Kavga kabaca bu parantez içinde gerçekleşiyor. Bu kavganın ilk cephesi ise Trump ve Biden arasında...
ABD ile Çin arasındaki kavganın tavan yaptığı görünür nokta Çinli telekom devi Huawei'nin sahibinin kızı ve şirketin Mali İşler Başkanı Meng Wanzhou'nun, Kanada'da gözaltına alınmasıydı. Gariptir!
Gerekçe olarak Huawei'nin İran yaptırımlarını deldiği gösteriliyordu. İran nedeniyle Türkiye de 17-25 Aralık'ta benzerini yaşamıştı. Çin bu hamleye BOEING 737 Max'lar üzerinden cevap verdi. Pekin'le hareket eden ülkeler bu uçaklara yasaklama getirdi. Boeing 500 milyar dolar zarar etti... Sonra işler daha da karıştı ve tırmandı.
Tepedeki fırtına hemen hemen her ülkenin iç siyasetine yansıdı... Ahmet Davutoğlu GELECEK, Ali Babacan da DEVA partisini kurdu. AK PARTİ-MHP karşısındaki blok ile birlikte hareket eder oldu..

Devamı: http://DÜNYANIN neresinde olursanız olun, Amerika Birleşik Devletleri ile Çin'in mücadelesini görürsünüz. Yeni sistem de bu ilişkinin sonucu olarak yeşerecek. Bu iki kutup arasında yaşananlar yazarak tükenecek gibi değil... Enerji kaynaklarının kontrolü, orduların egemenlik alanlarını belirlemesi, 5G teknolojisi, ticaret yollarının denetim altında tutulması ve dijital para... Bunlar belli başlı savaş alanları. Bir de hem ABD ile hem ÇİN ile yürüyen, yürümek isteyen ülkelerin oluşturdukları görünür görünmez ittifaklar... Kavga kabaca bu parantez içinde gerçekleşiyor. Bu kavganın ilk cephesi ise Trump ve Biden arasında... ABD ile Çin arasındaki kavganın tavan yaptığı görünür nokta Çinli telekom devi Huawei'nin sahibinin kızı ve şirketin Mali İşler Başkanı Meng Wanzhou'nun, Kanada'da gözaltına alınmasıydı. Gariptir! Gerekçe olarak Huawei'nin İran yaptırımlarını deldiği gösteriliyordu. İran nedeniyle Türkiye de 17-25 Aralık'ta benzerini yaşamıştı. Çin bu hamleye BOEING 737 Max'lar üzerinden cevap verdi. Pekin'le hareket eden ülkeler bu uçaklara yasaklama getirdi. Boeing 500 milyar dolar zarar etti... Sonra işler daha da karıştı ve tırmandı. Tepedeki fırtına hemen hemen her ülkenin iç siyasetine yansıdı... Ahmet Davutoğlu GELECEK, Ali Babacan da DEVA partisini kurdu. AK PARTİ-MHP karşısındaki blok ile birlikte hareket eder oldu..

Bu haber toplam 316 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim