• İstanbul 23 °C
  • Ankara 20 °C

Ergün Diler: Savaş başladı!

Ergün Diler: Savaş başladı!
BİR ülkenin gelecekte nerede duracağını bilmesi, nerede olacağını hesap etmesi, kiminle hangi yollardan geçeceğini, geçebileceğini planlaması ve HAKLI çıkması o ülkeyi büyütür.

 DIŞ POLİTİKA da budur bence. Devlet adamlığı da budur... Asıl başarı, KÜRESEL MÜCADELEYİ görüp doğru zamanda doğru yerde olmak, pek çok değişkeni aynı anda hesap etmek ittifak edeceklerinin çıkarlarını da bilerek yürüyüp sonunda kazanmaktır. Büyük akıl gerektirir... Aylardır yazdıklarım maalesef bir bir gerçek olmakta. Korkarım ki tansiyon kimsenin tahmin etmediği noktaya kadar tırmanacaktı. Ve yine hiç olmadığı kadar dikkatli olup SAVAŞIN bir yüzünün Türkiye'ye düşmesi önlenmeliydi. Leopard 2 tanklarının ALMANYA tarafından Ukrayna'ya verilmesi bir milattı! Berlin'e geleceğim ancak önce Ankara'dan Londra'ya uzanalım... Daha önce de çok yazdım. Türkiye 15 Temmuz'u yaşayınca yardıma koşan kapıyı ilk çalan İngiltere oldu. İNGİLİZ BAKAN ALAN DUNCAN ilk gelendi. Zaten MI6'in başına geçecek olan Richard Moore da büyük işler gerçekleştirdi. KALKIŞMA'dan sonra Türkiye'yi terk eden isimler üzerinden bile okusanız Ankara'nın AB'ye uzak Londra'ya yakın düştüğünü görmek kolaydı. Gariptir aynı tarihlerde Boris Johnson, Theresa May tarafından DIŞİŞLERİ BAKANI yapılmaktaydı. Johnson da özel toplantılarda "Eski dostlarımızla ilişkilerimizi yeniden formatlıyoruz. Büyük Britanya ayağa kalkacaktır. Herkes payını alacaktır" diyordu. Johnson bunu ANTALYA'da da söyledi. 15 Temmuz bence Türkiye'nin AB ile yollarının kesin olarak ayrıldığı tarihti. Türkiye artık kendisi gibi AVRUPA'ya veda eden İNGİLTERE ile yürüyordu. Ankara da, Londra da başka bir yol bulmak ve yapmak için çalışıyordu. BÜYÜK OYUN KURULUYORDU... Hafızalarınızı biraz tazelerseniz hatırlayacaksınız... Erdoğan BAŞBAKAN iken ne zaman ABD'ye gitse Türkiye'de PKK sahne alır bir terör eylemi yaşanırdı. Çoğu zamanda BEYAZ SARAY'a girerken bu yapılıyordu. Zaman ayarlı saldırılar birbirini izlerdi. Hatta PKK'nın bulunmadığı Tokat Reşadiye'de bile böyle bir saldırı gerçekleştiriliyordu. Yani bir el, Ankara ile Washington'un yakınlaşmasına itiraz ediyordu. Şimdilerde bunun bir benzerini de farklı bir şekilde olsa da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar üzerinden yaşıyorduk. Akar ne zaman Londra'ya gitse, ABD F-16'lar ile ilgili bir karar alıyor ya da gündemi değiştirecek adımlar atıyordu. Akar 14 Ocak'ta yine Londra'ya gitti. 7 Ekim'de de gitmişti. Her gittiğinde zaman ayarlı gelişmeler yaşandı. Bu kez adres ABD'ydi. F-16'lar yine gündeme geldi.

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2023/01/26/savas-basladi

Bu haber toplam 195 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim