• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Ergün Diler: Sınır-sız güç

Ergün Diler: Sınır-sız güç
TÜRKİYE çok önemli bir seçime doğru gidiyor. Herkesin gözü kulağı burada. İTTİFAKLARIN ve ADAYLARIN attıkları adımlar da konuştukları kelimeler de hiç bu kadar yakından takip edilmemişti. Zaten seçim Başkan Erdoğan ve Kemal Bey arasında geçecekti.

Belki diğer iki adayın alacağı ya da alamayacağı oy seçimin ilk turda sonuç vermesini sağlayacaktı. Bilinmez. Ya Erdoğan BAŞKANLIĞINI devam ettirecek ya da Kemal Kılıçdaroğlu seçilerek gelecekti. Üçüncü bir şık yoktu. Bu nedenle adaylardan çok arka plandaki güce, rotaya ritme ve konuma bakmanın çok daha faydalı olacağını düşünmekteyim. Gelin yine o frekanstan gidelim bugün de... Belki çok kişi hatırlamıyordur, ancak tarihte önemli yer tutan iki isim Benjamin Disraeli ve Franklin Roosevelt, dünyayı etkileyen yöneten GİZLİ YAPILARDAN açıkça şikayet eden isimlerdi. Biri İngiltere Başbakanı diğeri ise ABD Başkanıydı. Bizim bilmediğimiz ODAKLAR dünya üzerinde hesap yapıyordu. Bu dün de böyleydi bugün de. Belki bin yıldır etkili oluyorlardı. Ancak İKİ DÜNYA SAVAŞI'ndan sonra değişen şartlar çeşitli merkezlerin doğmasına yol açıyordu. Doğal olarak mücadelenin şekli değişime uğruyordu. Pandemi ile birlikte gördük ki dünyanın artan nüfusu kaynak sıkıntısını da beraberinde getirmekteydi. Bu da KAYNAKLARI ele geçirme savaşını hızlandırmıştı. Türkiye de bu mücadelenin dışında değildi. Kalamazdı. Bırakmazlardı. Heritage Foundation, Hoover Institute, CATO Institute, American Enterprise Institute, Centre for Policy Studies, Institute of Economic Affairs, Adam Smith Institute-UK, Soros Open Society Foundation gibi ismini sayamayacağımız pek çok kuruluş, her coğrafyada faaliyet göstermekteydi. NATO gibi BM gibi IMF gibi Dünya Bankası gibi organizasyonlar da... İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ de... Dijital büyük göz de... Bu kadar önemli isim, kuruluş, örgüt, teşkilat çalışıyor ancak sorunlar ve savaş bitmiyordu! Garip değil mi bu! Mesela bir yana Spotify, Netflix, Tesla, Starbucks, McDonalds, Walt Disney, Telefonica, Johnson & Johnson, Microsoft, Apple, Oracle, Nike, Coca Cola, Facebook, Alphabet, Amazon, Volkswagen, Wallmart, Bank of America, JP Morgan, Goldman Sachs, Tencent, Disney, Samsung, Verizon, Deutsche Telekom, China Construction Bank, Agricultural Bank Çin, Toyota ve Mercedes gibi şirketleri yazın. Bir de elinize dünya haritasını alıp yoksul ve az gelirli ülkeleri işaretleyin... Moritanya-Malta-Arnavutluk- Bosna-Libya-Trinidad&Tobago-Yeni Gine-NepalParaguay-Bulgaristan-Panama- Lübnan- Porto Riko hatta Portekiz gibi çok sayıda ülkenin matematiğine bakın. Ortaya çıkan tablo ŞİRKETLERİN ÜLKELERDEN DAHA ZENGİN OLDUĞUNU ORTAYA KOYUYORDU. 

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2023/05/04/sinir-siz-guc

Bu haber toplam 223 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim