• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Ergün Diler: Yeni cephe

Ergün Diler: Yeni cephe
COVID-19'UN yeni dünyaya açılan en önemli kapı olduğu her yerde konuşulmakta, yazılmakta.Trump'ın gitmesi Biden'ın gelmesi ise atılan adımların takibi açısından değişen pek bir şey olmadığını göstermekte.

Geriye çekilip uzaktan bakınca HER ÖNEMLİ HAMLENİN ARKASINDA ASKERİ AKIL GÖZE ÇARPMAKTA. Zamanı hızla tükettiğimiz için olan biteni anlama noktasında sıkıntı yaşadığımız gerçek...
Hatırlatarak gidelim...
Arap Baharı Tunus'ta bir gencin kendini ateşe vermesiyle başladı. Pek çok yere yayıldı. "ÖLMEZSE GİTMEZ" denilen liderler tek tek devrildi. 2010'dan bu yana ARAP BAHARI'nın etkileri devam etmekte. Daha dün Tunus'ta darbe oldu. Tunus'ta başlayan sokak hareketleri hızla yayıldı. Mısır'dan Bahreyn'e kadar... Sonrasında bize geldi. Biz bu dalgayı 17- 25 ve GEZİ EYLEMLERİ olarak yaşadık. En şiddetlisi ve en acı vereni ise sanırım SURİYE'de yaşandı. İktidarı pamuk ipliğine bağlı görünen ESAD gitmedi, kaldı. Bütün dengeler birbirine girse de ülkesi paramparça olsa da kaldı. Milyonlarca insan ülkeyi terk etmek zorunda kalsa da görevinin hala başındaydı..

Devamı: https://www.takvim.com.tr/yazarlar/ergundiler/2021/07/31/yeni-cephe

Bu haber toplam 231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim