• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Erol Göka: Babam Bana Bir Şey Söylemedi

Erol Göka: Babam Bana Bir Şey Söylemedi
Bazı düşünceler, düşünenin havsalasının alamayacağı kadar geniş bir tesir gösteriyor, onun olmaktan çıkıp hepimizin haline geliyor.

Üstat Freud’un meta-psikoloji alanındaki görüşlerinin birçoğu böyle bir nitelik arz ediyor. Biz sanıyoruz ki, Freud günümüz psikiyatrisini ve psikolojik yaklaşımlarını derinden etkilemiş bir bilim insanıdır, akademik psikiyatri ve psikoloji dışında pek de bir kıymeti harbiyesi yoktur, gündelik insanın, bizim zihniyet dünyamıza ise zinhar hiç uğramamıştır. Keşke böyle olsaydı ama maalesef değil, hatta bunun tam tersi geçerli. Akademik psikiyatri ve psikolojide Freud, neredeyse yalnızca tarihsel bir kişiliktir; düşüncelerinin ona “babasıymışçasınca” bağlı küçük bir topluluk dışında hemen hiç etkisi kalmamıştır.  Biz sıradan insanlar ise, büyük ölçüde Freud’un belirlediği hale içinde düşünmeye çalışıyoruz. Daha doğrusu düşündüğümüzü sanıyoruz zira hayatımızda annenin, babanın yeri, kardeşlerimizle bağlarımız, insan ilişkilerimizde çocukluk yaşantılarımızın taşıdığı değer konusunda Freud’un belirlediği kulvarda yapıyoruz düşünce koşumuzu.

Devamı: http://www.erolgoka.net/babam-bana-bir-sey-soylemedi/

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim