• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Fatma Tuncer: Ev yaslandığımız kaledir

Fatma Tuncer: Ev yaslandığımız kaledir
İslam kültüründe ev aileyi bir arada tutan mekân, bir mektep, sevginin ısıttığı bir yuvadır. Kişiliğimizin yapıtaşlarını burada, yani yuvada öreriz, ahlaki değerlerle burada tanışır, siyah ile beyazın farkını burada öğreniriz.

Ev bizi dış dünyanın bitmek bilmeyen kargaşalarından, kulaklarımızı tırmalayan seslerden, peşimizde sürüklenen meşgalelerden koruyan ve ruhumuzu derin okyanuslara taşıyan bir mekândır aynı zamanda. Acıların eriyip küllendiği yerdir ev. Seküler kültürün çarkında öğütülen fertler ise evi sıkıcı bir barınak, katlanılmaz bir mekân olarak görürler… Vaktin çoğunu dışarıda geçiren bu kişiler evi oldukça sıkıcı bulur ve her fırsatta kendilerini dışarı atmak isterler. Kökleri ile bağlarını koparmış hatunlar “ev hanımıyım” demekten kaçınırlar zamanın adamları ise “evde vakit geçiriyorum” demekten ar edinirler. Zira kapitalist zihniyete göre ev hareketsiz, donuk, işe yaramaz bir mekân, tercih edilmeyen bir ortamdır… Fakat ilginçtir evi değersizleştiren günümüz insanı, karantina günlerinde bu küçük mekânı en güvenilir sığınak olarak görüp yuvanın sıcaklığına sığındılar. Evin kendileri için bu kadar güvenli bir alan olduğunu ilk defa fark eden insanlar, tehlike ortadan kalkıncaya kadar burada yeni şeyler üretmeye karar verdiler.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/4136457/fatma-tuncer/ev-yaslandigimiz-kaledir

Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim