• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

​Fuat Uğur: Yerli elektrikli traktörün uluslararası başarısı: ARTIK DÜNYANIN HER YERİNDE SATILABİLECEK

​Fuat Uğur: Yerli elektrikli traktörün uluslararası başarısı: ARTIK DÜNYANIN HER YERİNDE SATILABİLECEK
Sizlere Önder Yol’un başlattığı elektrikli traktör sürecini birkaç yıldır anlatıyor, röportajlarla aktarıyorum.

Son olarak iki yıl önce, Ziraat Bankası tarıma destek veren bir banka olduğunu kanıtlayarak Önder Yol ile ortak olmuş, böylece yerli ve millî elektrikli traktörü üreten şirketin adı da Ziraat Yol(ZY)’a dönüşmüştü.

ZY’nin elektrikli traktörünü YERLİ yapan, diğer araçlar gibi yalnızca MARKA’sı değil. Çünkü yerli elektrikli traktör aynı zamanda yazılımı, kaportası, şasisi, iç donanımı, dizaynı ile de tamamen YERLİ ÜRETİM. Elektrikli araçların motorları tali derecede önemli ama Önder Yol onu da seri üretime geçtiklerinde Türkiye’de bir fabrikada tamamen yerli olarak ürettirmek üzere planlamış durumda. Zaten şu anda kendi dizaynları olan bir motoru dışarıda ürettiriyorlar. Kaldı ki bir motor fabrikası kurmak, birkaç milyon dolarlık bir yatırım gerektiriyor ki dediğim gibi seri üretim başladıktan hemen sonra bu da hazır. Tabii bir de elektrikli araçların olmazsa olmazı bataryalar var. Bunun için ZY, bataryaların ham maddesi nadir toprak elementlerinin en büyük üreticisi olan Çin’den bir şirketle partner.

Ama bu kadarı da yetmez. Çünkü bir yerli üretim aracın yalnızca Türkiye’de değil dünya çapında bir pazarının olabilmesi için uluslararası bir kuruluştan da TİP ONAY BELGESİ dediğimiz bir belgeyi alarak aldığı diğer tüm belgeleri taçlandırması gerekmekte. Bu onay bir aracın, sistem, aksam veya ayrı teknik ünite tipinin, ilgili resmî ve ULUSLARARASI STANDARTLARA uygun olarak imal edildiğini ve onaylandığını bildiren belgedir.

Devamı: https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/fuat-ugur/622529.aspx

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim