• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Geçti Mi?

Geçti Mi?

"Şimdi bir kelime istiyor gibisin; zamanı geri saracak,

solar iken dirilttiğin sevgili çiçeklerini bile tohumluk günlerine yolculayacak,

konfor alanını koparıp ellere vermeyi göze alacağın bir kelime."

Çocukken televizyonun karıncalanmasını çok severdim, ekrana dalıp gider keyif alırdım. Düşünürdüm, gerçekten de karıncaları mı izlerdim? Karıncaların filmi daha sonra çekildi falan ama aynı tadı vermedi. Karıncalanma, televizyonun renkli dünyasına bir blokajdı antenleri varken. Antenler... Karıncaların da antenleri vardı değil mi?

"Unutursam Geçer Belki" romanı, İnci Büşra Aksak'ın ilk eseri. Taze bir yazar Aksak. Daha önce dergilerde hiç görülmedi. Bir çocuğun bakış açısından aile ilişkilerini anlatıyor, baba kaybının gölgesindeki. Romanı en çekici kılan küçük Melike, tabii ki.

Hani evde olağanüstü hâl ilan edildiğinde kapı eşiğinden, içeride neler oluyor diye bakan küçük çocukları, temkinli bir kol sarmalayıp olay mahallinden uzaklaştırır, odasına götürür. İşte o çocuklardan biri Melike, fakat her şeyin farkında. Bir kamera gibi annesini, dedesini, anneannesini, teyzesini, dayısını ve bazen yedi kat yabancıları da gözlemliyor. Kamera gibi her şeyi kaydediyor, kaydederken kendi yorumlarını da katıyor, hem bir muhabir hem de bir kameraman. Bu her şeyden haberdar çocuksu bakışını itiraf ediyor bir yerde Melike, bir nevi Aksak baştan okura durumu izah ediyor:

"İnşallah şu okula başladıktan sonra içsesim kadar büyüyebilirim."

Devamı: https://www.kitaphaber.com.tr/gecti-mi-k5508.html

Bu haber toplam 149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim