• İstanbul 30 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 33 °C
  • Konya 27 °C
  • Sakarya 30 °C
  • Şanlıurfa 37 °C
  • Trabzon 26 °C
  • Gaziantep 33 °C
  • Bolu 25 °C
  • Bursa 29 °C

Geleceğin Çınarları Yetişiyor: “Bilge Yazarlar Projesinin 5. Yıl Kapanış Programı’’ Yapıldı

Geleceğin Çınarları Yetişiyor: “Bilge Yazarlar Projesinin 5. Yıl Kapanış Programı’’ Yapıldı
Beş yıldır başarıyla sürdürülen ve bugüne kadar yaklaşık 2500 öğrenciyi tefekkür dünyasıyla buluşturan projenin kapanış töreni; protokol konuşmaları ve kültürel etkinliklerle taçlandı.

Ankara Valiliği koordinesinde, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) paydaşlığında yürütülen, geleceğin fikir ve edebiyat insanlarını yetiştirmeyi amaçlayan “Bilge Yazarlar” projesinin 5. Yıl Dönem Kapanış Programı, 17 Haziran 2026 Çarşamba günü Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Salonu’nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Beş yıldır başarıyla sürdürülen ve bugüne kadar yaklaşık 2500 öğrenciyi tefekkür dünyasıyla buluşturan projenin kapanış töreni; protokol konuşmaları ve kültürel etkinliklerle taçlandı.

07a76f3b4abd4674.jpg

"Geleceğin Sezai Karakoçları, Cemil Meriçleri Bu Sıralardan Yetişecek"
Programın açış konuşmasını gerçekleştiren ASBÜ Rektörü Sn Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, sözlerine Hacı Bayram Veli’nin irfan medeniyetimizin özünü oluşturan “Sen Seni Bil Sen Seni” şiiriyle başladı. Gençlerin ve eğitmenlerin hafta sonları kar kış demeden büyük bir özveriyle eğitimlere devam ettiğini belirten Rektörümüz Arıcan, projeye 100’e yakın kıymetli yazarın destek verdiğini ifade etti.

Konuşmasında Sezai Karakoç, Tarık Buğra, Cemil Meriç ve yakın zamanda dar-ı bekaya irtihal eden D. Mehmet Doğan gibi abide şahsiyetlerin izinden gidecek yeni nesillerin bu sıralardan yetişeceğini vurgulayan Prof. Dr. Arıcan, çocuklarının kariyer kaygısına kapılmadan edebi gelişimlerini destekleyen ailelere teşekkür etti.

3e073b245fdf4b1c.jpg

ASBÜ’den Genç Yazarlara Lisansüstü Müjdesi
Nurettin Topçu’nun Paris’teki eğitiminin ardından Türkiye’ye dönerek gençliğe aşıladığı ümit, aşk ve entelektüel derinlik misyonuna atıfta bulunan Rektörümüz Arıcan, "Tohum, Filiz ve Fidan" aşamalarından geçerek birer ulu çınara dönüşecek bilge yazarlara kurumsal bir müjde verdi:

"Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi olarak medeniyetimizin ihya hareketine akademik bir zemin kazandırmak amacıyla bünyemizde 'Yazarlık Yüksek Lisans Programı' açacağız. Proje kapsamında yetişen tüm yetenekli gençlerimizi, bu alanda derinleşmeleri ve kalemlerini bilimsel bir iklimde güçlendirmeleri için üniversitemizin bu lisansüstü programına başvurmaya davet ediyorum."

Bilgiyi Hikmetle Buluşturan "Ruh Cephesi"
TYB Genel Başkanı Sn Prof. Dr. Enes Kala, açış konuşmasında bilmeyi ve yapmayı bir araya getiren "hikmet" kavramının önemine değindi. Projenin Türkiye’nin "ruh cephesini" tahkim edeceğini belirten Kala, Nurettin Topçu’nun Yarınki Türkiye vizyonundaki maden işçisi titizliğiyle çalışan adanmış bir ruh dünyasına işaret etti.

dsc06887-001.jpeg

Ankara Valisi Sn Yakup Canbolat ise projenin gençleri erken yaşta düşünce ve edebiyatla buluşturmasındaki stratejik rolünü vurguladı. Bu yıl da tohum, filiz ve fidan gruplarında başarıyla eğitim alan öğrencilere seslenen Vali Canbolat, "Bugünden sonra geleceğe iz ve değer bırakan bireyler olacaksınız. Yolunuz açık, kaleminiz güçlü olsun" diyerek gençleri tebrik etti.

Bilge Yazarlar 5. Yıl Dönem Kapanış Programı’nda genç kalemlerin son ders konuğu, tarihi ve kültürel hafızayı edebiyatın güçlü anlatımıyla günümüze taşıyan usta romancı ve akademisyen Prof. Dr. Beyazıt Akman oldu. Kelimelerin düşünceye, düşüncenin ise medeniyet tasavvuruna dönüştüğü bu anlamlı buluşmada Akman, birikim ve tecrübelerini yazar adaylarıyla paylaşarak programın kapanışına ilham veren bir ufuk kazandırdı.

Geleceğin edebiyatçılarının başarı belgelerini aldığı program, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu’nun Türk dünyasının farklı coğrafyalarına ait ezgileri sunduğu muhteşem bir müzik dinletisi ile sona erdi.

Tarih
17/06/2026, Çarşamba , 15:28:17
Bu haber toplam 466 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim