• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Genç Yazarlar Toplandı

Genç Yazarlar Toplandı
I. Genç Yazarlar Kurultayı tanışma toplantısı ile başladı

Türkiye Yazarlar Birliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri tarafından desteklenen Genç Yazarlar Kurultayı ile tecrübeli yazarlar ile genç yazarların bir araya gelmesini ve genç yazarların sorunlarını gündeme getirip çözüm yolları için tartışmalar yapmalarını amaçlıyor. 

Bu çerçevede 31 Mart- 2 Nisan tarihleri arasında Ankara'nın Kızılcıhamam ilçesinde gerçekleşecek olan kurultayın tanışma toplantısı, 31 Mart akşamı saat 20:00'da yapıldı. 

Toplantı, genç yazarların kendilerini tanıtmalarıyla başladı. Ardından ilk olarak Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan kısa bir konuşma yaptı. Kurultayın hayırlara vesile olmasını isteyen Arıcan, "niyetimiz hayır akıbet de hayır olur inşaallah" diyerek konuşmasını kurultayın genç yazarlara faideli olması temennisi ile tamamladı. 

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı ve Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, genç yazarların burada geçirecekleri saatlerin sonraki hayatlarında etkili olacak kalitede olması temennisinde bulundu. Türkiye Yazarlar Birliği başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz ise genç yazarların kurultayı iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti. 

Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyelerinden Salih Yılmaz, bir çok ismin yolunun geçtiği Yazarlar Birliği'nin genç yazarlarla daha sonraki zamanlarda da beraber olması düşüncesinin bulunduğunun bilinmesini istediğini belirtti. Yönetim Kurulu üyelerinden İbrahim Eryiğit ise "Sizlerden öğrenecek çok şeyimiz var" diyerek, kurultay boyu genç yazarların sorunlarını ve düşüncelerini açıklıkla dile getirmelerinin önemine değindi. 

Genç Yazarların aralarında görmek istediği Türkiyenin en önemli entelektüel yazarlarından Cihan Aktaş ise yaptığı konuşmada, genç yazarlarla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Benim için sizden gelen çağrı çok hoş bir sürpriz oldu" dedi. Bir çok iyi yazarın en iyi eserlerini hep yirmili yaşlarda yazmış olduklarını yahut yirmili yaşlarda oluşan ama tamamlanamamış düşüncelerin daha sonraki yıllarda tamamladığını dile getiren Aktaş, "Hatta bu yıllarda yazılan yahut yazılamasa da oluşan şeyler daha sonraki yıllarda hep tekrarlanan şeylerdir" diyerek bu yaşların bir yazar için ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Genç yazarlara, "sadece ve özellikle kendinize güvenmelisiniz" diyen Aktaş, yazacakları konular ve bu yolda atacakları adımlarda tek belirleyicinin kendileri olması gerektiğini ifade etti. Edebiyatın imkan işi olmadığını da belirten Aktaş, çabalarının önemine değindi. Tanışma toplantısının da, edebiyatın "beni tanıyın" demek olmasından dolayı ayrıca önemli olduğunu belirterek sözlerini tamamladı. 

Toplantıya katılan genç yazarlar ise kendi ifadeleri ile kısaca şu şekilde aktarılabilir:  

Bünyamin Demirci (İstanbul, Ali Ural'in öğrencisi ve Karabatak Dergisi editörlerinden), Şeyhşamil Ejderha (K.Maraş, Edebiyat Ortamı ve Sükut Dergisi Yazarlarından), Mehmet Burak Çeri (Manisa, tarihistan.org yazarlarından), Samet Yalçın (İstanbul, Edebiyatgemisi sitesi yazarlarından), Hayyam Celilzade (İstanbul, Felsefe Yüksek Lisans Öğrencisi ve makaleleri yayınlanıyor), Burak Çelik (Çanakkale, Bir romanı yayınlanmış), Kaan Burak Şen (İstanbul, İzdiham ve Cafcaf yazarlarından), Hüseyin Sultanoğlu (Ankara, kitaphaber.com yazarlarından), Mehmet Önder Karakaş ( Karabük, zdiham ve Barbar Dergisi), Recep Terler (İstanbul, İtibar, Ayasofya Dergileri ve kültürgündemi.com), Mehmet Akif Bıyıklı (Bitlis, çeşitli dergiler), Yunus Karaman (Van, Ayasofya Dergisi), Muhammed Tnağ (İzmir, çeşitli dergiler), Soner Koca (K.Maraş, çeşitli dergiler), Ahmet Hamdi Çınar (Kahramanmaraş, Ölü Ozanlar ve Heybem dergileri), Yasin Bulut (Ankara, Dil Tarih Muharip fanzini), Ömer Faruk Ergün (Ankara, çeşitli dergiler), Sami Doğancı (Kırşehir, çeşitli dergiler), Sevim Güldürmez (İstanbul, çeşitli dergiler), Gizem Dilek (Ankara, 21 ülkde birinci bir kitabı G. Kore'de basıldı),  Büşra Konaktaş (Ankara, Kardeş Kalemler dergisi), Hasan Hüseyin Candemir (Kayseri, çeşitli dergiler), Alptuğ Topaktaş (Kayseri, Ücra ve Hece dergileri), Elif Pala (Kocaeli, İmsak dergisi), Hümeyra Uslu (Konya, gezetecilik) Nisa Müezzinoğlu (Ankara,Vefa Dergisi editörü) Şadiye Kılıç (İstanbul, türkçe öğretmeni ve Yol Kesiği adlı şiir kitabı var) Seda Ateş (Konya, çeşitli dergiler), Fatma Özkaya (İstanbul, çeşitli dergiler) Hülya Çelik (Trabzon, çeşitli dergiler), Merve Aksakal (Ankara, Türkiye Yazarlar Birliği asistanı, çeşitli dergiler), Dilara Coşkun (Ankara, çeşitli dergiler) 

dscf7500.jpg

Bu haber toplam 3657 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim