• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

"Genç Yazarların Kimlik Oluşumu Çok Önemli"

"Genç Yazarların Kimlik Oluşumu Çok Önemli"
I. Genç Yazarlar Kurultayı açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen I. Genç Yazarlar Kurultayı açılış toplantısı ile başladı. Genç yazarların deneyimli yazarlar ile beraber olacağı kurultayın açılışında ilk önce Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan konuştu.

Arıcan, genel başkanlığa geldiği ilk dönemde sıcağı sıcağına bu kurultayı gerçekleştiriyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başladı. Genç yazarlara Türkiye Yazarlar Birliği ile yol arkadaşlığında bulunmalarının kendileri için de çok önemli olduğunu ifade etti. Arıcan'dan sonra, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, konuşmasına, kurultayın asıl kahramanları olarak gördüğü genç yazarlara teşekkürle başladı. "Aranızda bulunan en genç yazar benim, çünkü her yazı yeni bir başlangıçtır ve gençleşmektir ve ben de yeni bir yazıya başladım" diyerek, yazının ve yazarlığın insanı nasıl gençleştirdiğini anlattı. "Bizim doğumuzdaki türkçelerde 'genç' kelimesinin karşlığı 'yaş' demektir ve bu yeşil ile aynı köktendir" diyerek, yeşil'in ve yaş'ın hayatiyeti işaret ettiğini anlattı. Kelimeler üzerinden bu şekilde konuşmaya devam eden Doğan, bunun sebebini "Heyecanlıyız, yıllarca bugünü bekledik, gençlerle konuşmayı çok bekledik" diyerek gençlerle birarada bulunmaktan dolayı onlarla bu şekilde konuşmanın önemine değindi. Doğan, sözlerini, "İnşaallah bundan sonra gençlerle teşriki mesaimiz artarak devam edecek." diyerek sözlerini tamamladı. 

Doğan'ın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürü Mehmet Bıçkıcı konuştu. Kendileri yaptığı konuşmada zihinsel duygusal ve bedensel olarak güçlü ve vizyoner bir genç kimliğin oluşmasının önemine değindi. Bu tür kültür ve sanat projelerini bakanlıkça özellikle desteklediklerini ve desteklemeye de devam edeceklerini söyledi. 

Bıçkıcı'dan sonra genç yazaralrdan Bünyamin Demirci söz aldı. Bünyamin demrici öncelikle bakanlığa ve Yazarlar Birliğine teşekkür ederek başladı.  Yatırımını gençlere va sanata yapan ülkelerin güçlü ülkeler olduğunu söyleyen Demirci, bu alanlara yoğunlaşmanın önemine değindi.  "Bedenin sporu önemlidir ama ruhun sporu da edebiyattır" diyen Demirci, bu edebiyatı destekledikleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ayrıca teşekkür ettiğini söyledi. Edebiyatta da tasavavuftaki gibi dört kapı olduğunu anlatan Demirci, ilk kapının okumak, ikinci kapının dinlemek, üçüncü kapının söylemek ve dördüncü kapının yazmak olduğunu anlattı. Edebiyatın kendi çağının  ve gelecek çağların hastalıklarını tedavi etmek amacını da taşıdığını söyeleyen Demirci, "bizler de bu amaçla buradayız" diyerek sözlerini tamamladı. 

Açılış toplantısından sonra program deneyimli yazarların konuşmaları ile devam etti. 

ekvt5808.jpg

Bu haber toplam 2686 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim