• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Genel Başkan Arıcan, “Ülkemizin kültür sanat hayatına katkıda bulunmaya devam ediyoruz”

Genel Başkan Arıcan, “Ülkemizin kültür sanat hayatına katkıda bulunmaya devam ediyoruz”
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Redaktör Haber TV "Gündem Özel" programının canlı yayın konuğu oldu.

1 Eylül 2022 tarihindeki programda yayın yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını cevaplandıran Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Redaktör Haber TV’nin sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanan söyleşide  hem ASBÜ hem de TYB ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

1978 yılında kurucu ve şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve arkadaşları tarafından kültür, sanat, edebiyat ve  fikir hayatımıza katkı sunmak amacıyla TYB’nin kurulduğunu ifade eden Genel Başkan Arıcan,  Türk edebiyatının geçmişteki ve günümüzdeki kıymetli temsilcilerini, onların eserlerini, kadim medeniyetimizin kültürel mirasını, sanatımızı, dilimizi, edebiyatımızı, gelenek ve göreneklerimizi, folklorumuzu korumak, daha da ileriye taşımak amacıyla önemli faaliyetler düzenlediklerini belirtti.

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan sözlerini şöyle sürdürdü: Bu çalışmaların önceliğini, ülkemizin kültür, sanat ve düşünce tarihine ışık tutacak olan “Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı”, “Türkçenin Uluslararası Şiir Şölenleri”, kısaca “Yazar Okulu” olarak şöhret kazanan “Yazarlığa Hazırlama Seminerleri”, “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Değerlendirmeleri”, “Şehir Tarihi Yazarlar Kongreleri”, “Ahlak Şûraları”, “Tarihi Roman ve Romanda Tarih bilgi şölenleri”, ve “Temel Metin Okumaları” oluşturmaktadır.”

Türkçenin doğru yazılıp doğru konuşulmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Arıcan bu konuda bir farkındalık oluşturmak ve önemine vurgu yapmak amacıyla Türkçe Şûrası düzenlediklerini de belirtti.

Türkiye’de ilk kez “Yazar Okulu” nun Türkiye Yazarlar Birliği çatısı altında D. Mehmet Doğan’ın öncülüğünde başladığını ve aynı hassasiyetle de sürdürüldüğünü ifade eden Genel Başkan Arıcan, “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri dahil kültür, sanat, edebiyat alanındaki bir çok faaliyete TYB’nin  öncülük ettiğini söyledi.

Redaktör Haber TV Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile ilgili sorularını da cevaplandıran Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 2013 yılında başkentin merkezinde kurulan, Sosyal Bilimler Alanında Türkiye’nin ilk ve tek Devlet Üniversitesi olma özelliği taşıyan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinin güçlü ve donanımlı akademik kadrosu ile  eğitim ve araştırmaya büyük önem verdiklerini söyledi.

2n-alintisi.png

Haberin devamı için: https://www.youtube.com/watch?v=Rc0K5FoCEvg

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 336 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim