• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Hacı Sarı: Kudüs’ü kim kurtaracak?

Hacı Sarı: Kudüs’ü kim kurtaracak?

Zamanın ruhu vardır, o ruh tüm yaşanılanların bizatihi şahididir. Devirler ve dönemler, bünyesinde yaşanan olaylarla birlikte anılır çoğu zaman. Asrı Saadet Devri,  Arap coğrafyasındaki insanların karanlığa saplandıktan sonra müthiş bir aydınlığa eriştikleri zamanın ifadesidir.

Orta Çağ’ın karanlıklarını insanoğluna yaşatan baskıcı ve çıkarcı güruhun yaptıklarını, zamandan bağımsız olarak ele alma imkânı yoktur.

Şehirlerin ruhu vardır, Medine, medeni anlamına gelir ve insanlara huzur ve refahı yaşatmıştır kuruluşundan beri. Hz. Muhammed (sav) bu şehirde huzur bulmuştur Mekkeli müşriklerin azgınlıları ve baskıları sonrasında.

Şam, asırlar boyunca kültüre ve ilme ev sahipliği yapmıştır ve maalesef hiç de hak etmediği bir sonla boynu bükük bir vaziyette geçmiş güzel günlerinin hasretiyle eski ihtişamlı günlere dönmenin arzusu içerisindedir.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/7073824/haci-sari/kudusu-kim-kurtaracak

Bu haber toplam 329 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim