• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Hakan Albayrak: İsratin

Hakan Albayrak: İsratin
Birleşmiş Milletler Genel Kurul ve Güvenlik Konseyi kararlarına göre Filistin-İsrail meselesinin çözümü, 4 Haziran 1967 Sınırları çerçevesinde iki devletli çözümdür.

Yani: İsrail 5-10 Haziran 1967’deki savaştan evvel kapsadığı sahaya geri çekilecek ve o savaştan evvel Ürdün’ün kontrolünde olan Batı Şeria (Doğu Kudüs dahil) bölgesi ile yine o savaştan evvel Mısır’ın kontrolünde olan Gazze bölgesi üzerinde bağımsız Filistin devleti kurulacak.

Evvelce İsrail’i yıkmak ve Filistin topraklarının tamamı üzerinde devlet kurmak için savaşan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), 1988’de bu çözüm formülüne evet dedi; o zamandan beri 4 Haziran 1967 Sınırları çerçevesinde İsrail’i tanıyor ve bağımsız Filistin devletinin bu çerçevede kalmasını kabul ediyor.

1993’te FKÖ lideri Yasir Arafat ile İsrail Başbakanı İzak Rabin’in imzaladığı barış anlaşması, söz konusu çerçeveye dayalı iki devletli bir çözümün 2000 senesine kadar gerçekleşeceği ümidini doğurmuştu.

Ama olmadı.

İsrail’in azgınlıkta ısrar etmesi, sözlerinde durmaması, Batı Şeria’dan çekilmesi gerekirken orada iyice kökleşmeye çalışması ve Doğu Kudüs’ü bırakmaya kesinlikle yanaşmaması yüzünden olamadı, olamıyor.

Bu gidişle olacağı da yok.

Devamı: https://www.karar.com/yazarlar/hakan-albayrak/isratin-1590746

Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim