• İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkı Öcal: İran’ın Yemen cinneti

Hakkı Öcal: İran’ın Yemen cinneti
Yemen’de olup bitenleri nasıl nitelerseniz? Dram mı? İnsanlık faciası mı? Bir ulusun sistematik olarak yok edilmesi mi? Mezhep kavgası mı?

Ya da daha duygusuz ve gerçekçi bir ifadeyle, İran ile Suudi Arabistan arasındaki vekâlet savaşı mı?

Bunların hepsi doğru. Eksiği var, fazlası yok. Yine de bu ifadeler her gün “İşte Müslümanları görüyorsunuz. Nasıl birbirlerini yiyorlar!” mealindeki başlıkları ve kurumuş bacakları annesinin kucağında bir avuç nesne halini almış vücudundan kameraya doğru sallanan çocuğun resmini anlamamızı sağlamıyor. O çocuğun ve annesinin bu hale gelmek için ne suç işlediklerini, günahlarının ne olduğunu kavramamız için bu ifadelerin hiçbiri yetmiyor.

 
 

Ne olacak eğer Arap Yarımadası’nın bir ucundan Akdeniz’e kadar uzanan hilal şekilli coğrafya Şiilerin elinde olsa? Ne olacak buraya Şia Hilali adı verildiğinde?

İran’da halkına yabancı, Batı taklidi Şah Rıza yönetimi sona erdiğinde tanıdığım hiçbir İranlı, "Oh ne güzel...

Şimdi bütün Ortadoğu’ya İslam Devrimi ihraç edeceğiz” diye sevinmedi. Halkına yabancılaşmış bir kraliyet çöktü diye de sevinen bir İranlı olmadığı kanısındayım. Herkesin sevinci, İran’da petrol gelirinin uluslararası sosyeteyi özel uçaklarla İran’daki Bin Bir Gece Masalları’na taşıyan Şah’ın taşkınlık ve savurganlığı bitecek, herkes doktora, ilaca kavuşacak diyeydi.

Devamı: https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/hakki-ocal/iranin-yemen-cinneti-6684497

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim