• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Halit Yıldırım: Bir Edebiyatçının AYM Üyeliği

Halit Yıldırım: Bir Edebiyatçının AYM Üyeliği

Geçtiğimiz günlerde yaş haddi nedeniyle görevinden ayrılan AYM üyesi Celal Mümtaz Akıncı’nın yerine TBMM’de yapılan seçimde Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar seçildi. Çorum Barosu Başkanı Avukat Kenan Yaşar, AYM üyeliğine seçilince hemen imalı haberler basında yer almaya başladı. Birileri suyu bulandırmayı kendilerine vazife addettikleri için hemen iş başı yapmışlar demek ki. İşte bu meyanda hangi siyasi partiye üyeymiş, hangi twiti atmış, hangi davalara girmiş çıkmış gibi ana başlıklarda bayağı bir malzeme toplanıp ulusal basına servis edildi. Tabi her ne kadar buldukları bu haberler pek işlerine yaramadı. Sinek murdar değil mide bulandırır kabilinde mide bulandırmaya yönelik gayretler kuru gürültüden öteye gidemedi.

Kendisine yapılan bu eleştirilere zaten Kenan Bey gayet açık ve net bir şekilde cevabı yapıştırdı. Bu açıklamalar, bazı gayretkeşlerin yaptığı bu maksatlı ve boş eleştirilerin ellerinde patlamasına sebep oldu. Anladık ki bazı çevreler, kendileri yapınca mubah olan siyasi parti üyeliğini size gelince teamüllere aykırı buluveriyor. Kendilerinin bu milletin değerlerine yaptığı hakaretler fikir özgürlüğüne, kimlerin ve nelerin davalarına bakmalarını savunma hakkının kutsallığına, bilmem ne mahfiline, bilmem ne locasına olan üyelikleri sosyallik sınıfına giriyor. Yani kısaca “Bize serbest size yassah hemşerim!” magandalığı… Neymiş, Filistin’de yaptığı katliamlar nedeniyle İsrail’i eleştirmiş. Hayırdır, İsrail cennet buzağısı mıydı yoksa? Ya da Kenan Bey’i İsrail AYM’sine mi seçtik?  Neymiş, Ayasofya’nın ibadete açılması için hayırlı olsun demiş. Ne yapacaktı, Patrikhane ağzıyla ağıt mı yakacaktı?

Devamı: https://milatgazetesi.com/yazarlar/bir-edebiyatcinin-aym-uyeligi-5419/

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim