• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Hande Fırat: Bitmeyecek operasyon Pençe-Kılıç’ın şifreleri

Hande Fırat: Bitmeyecek operasyon Pençe-Kılıç’ın şifreleri
Türkiye uzun süredir sabrediyordu. Bardağı taşıran, Mersin’deki Polis Evi ve İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırıları oldu.

Türkiye; “Hesap zamanı” diyerek harekete geçti, PKK/YPG terör örgütüne karşı düğmeye bastı. Suriye’nin ve Irak’ın kuzey bölgelerine kapsamlı bir hava harekâtıyla başlayan operasyon, tam netice alınana kadar bitmeyecek bir operasyon.

KARA HAREKÂTI YOLDA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Katar dönüşü uçakta yaptığı açıklamada bu operasyonun kara dahil birçok boyutu olacağını açık açık söyledi. Erdoğan, “Bunun sadece bir hava harekâtıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Burada ne kadarlık bir güç kara kuvvetlerinden de buna katılması gerekir, bunu da zaten ilgili birimlerimiz, Savunma Bakanlığımız, Genelkurmayımız birlikte kararını verirler, istişaremizi yaparız, ondan sonra da adımlarımızı atarız” dedi. Erdoğan’ın da sözlerinden hareketle “Tam netice alınana kadar bitmeyecek operasyonun” şifrelerine bakacağız:

Türkiye uzun zamandır ilgili ülkelere “Ya bu mücadeleyi birlikte yapalım ya da biz tek başımıza yaparız” mesajını veriyordu.

Türkiye’nin sabrını Mersin ve Taksim saldırıları tüketti.

Ancak bu saldırıların dışında kamuoyuna yansımamış, güvenlik güçlerince engellenmiş başka saldırı hazırlıkları bulunuyor.

Özellikle Taksim saldırısının ardından Suriye hava sahasını kontrol eden iki ülke yani ABD ve Rusya, hava sahasını açmak zorunda kaldı.

Üstelik Türk uçakları iki ülkede de ciddi bir derinlik mesafesine girdiler.

İlk mesaj net; Türkiye, sınırlarının yanı başında sözde bir PKK devletine izin vermeyecek.

İkinci mesaj ise ilk kez harekât yapılan Ayn-El Arab (Kobani) bölgesi. Ayn-El Arab’ın özel olarak seçildiğine dikkat çeken üst düzey kaynaklar; “Kurmaya çalıştıkları sözde devletin sözde başkentine kılıç geçirildi” yorumunu yaptı.

Devamı: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/hande-firat/bitmeyecek-operasyon-pence-kilicin-sifreleri-42174718

 
 
Bu haber toplam 129 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim