• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Hasan Ali Yıldırım: Biz Kimiz ki!

Hasan Ali Yıldırım: Biz Kimiz ki!
Azerbaycan Ordusu’nun Ermenilerce işgal edilen topraklarını geri almak için giriştiği karşı saldırıda gösterdiği azme şahitlik etmedeyiz.
Burnumuzun dibinde ama bizden fersahlarca uzaktaymış gibi zannettirildiğimiz ve Ermeniler karşısındaki hezimetlerini sineye çektiklerini kabullenmeye başladığımız bir demde Azerbaycan Türkleri’nin gösterdikleri askeri muvaffakiyet hepimizin gönlünde taht kurdu. Gelgelelim bu hususta benim dikkatimi celbeden asıl husus, bizim yayın mecralarımıza bağlanan Azerbaycan Türkleri’nin sergilediği parmak ısırtan milli şuur. Muharebe esnasında kendiliğinden canlanan milli hisleri aşan ve çok daha derinlerde kök salmış intibaı uyandıran gıpta edilesi bu ben idrakından acaba biz ne kadar nasiplenmişiz?
İçinden geçtiğimiz bu devranda, bırakalım “Türklük nedir?” sorusuna eter-tutar bir cevap bulabilmeyi, yazık ki “Türk kimdir?” sorusuna verilen karşılıklar arasında da herhangi bir insicamdan veya ortak paydadan bahsedememekteyiz.
Bu haber toplam 198 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim