• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Hasan Boynukara: Face’de Hesaba Çekilmek

Hasan Boynukara:  Face’de Hesaba Çekilmek
Doğa ve Matematik

Doğanın oluşumu bir matematiğe dayalıdır. Cerbezeyle, süslü sözlerle bu matematik değişmez. Matematik bilmeyen toplumlar salya sümük ağlamaya devam ederler (Ayhan Yıldırım)

***

Rönesans

Tanım, yöntem, deneme, doğrulama/yanlışlara, sonuç yeniden deneme... yoksa "Yavrum yaran nerende Merhem olmaya geldim" türküsü ila ahir devam edip gider.

***

Taklit

1. Bak abiciğim, taklit her zaman kötü değildir. Taklitçi zihniyet diye aşağılama. Zayıf olan güçlüyü taklit eder; çocuk babayı, öğrenci öğretmeni, çırak ustayı. Taklit yaratıcılığın bir parçası, belki de ilk adımıdır. Kötü olan taklit değil, taklitten öteye gidememektir

2. Türkiye’nin başına ne geldiyse batı taklitçiliğinden geldi diyen abiler, ablalar hastalığa tanı koymanın rahatlığını ve gururunu yaşadılar. Kültürel anlamda kısmen doğru olsa da gelişme ve ilerleme konusunda temelsiz bir tanıdır. Sanırsınız ki cumhuriyet kurulduğunda, Anadolu bilim ve sanayi devrimini gerçekleştirmiş, felsefe, iktisat, psikoloji, dilbilim, astronomi... alanlarında kuramsal çalışmalar yapıyordu, eğitim kurumları dünyayı şaşırtan yeniliklere imza atıyordu...

***

Bezginlik

Zaman zaman "yazsam nolacak" duygusuna kapılırız. Benimki de böyle bir pazar işte. Herkesin malumu olan bir gündemi tekrarlamak, haktan, hukuktan, haksızlıktan, ahlaktan vs. söz etmek, temcit pilavı tadı veriyor.

Devamı: https://www.fikircografyasi.com/index.php/makale/facede-hesaba-cekilmek

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim