• İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Hasan Kaçan: Keşke Böyle Yazabilsem Dedirten Bir Sanatçı Hüseyin Rahmi Gürpınar

Hasan Kaçan: Keşke Böyle Yazabilsem Dedirten Bir Sanatçı Hüseyin Rahmi Gürpınar
''Öyle kitaplar vardır ki, okurken bir taraftan hikâyeyi takip etmek istersiniz. Ama bir paragrafı alır sizi bambaşka bir dünyaya götürür.
Kitabı okumayı bırakır o hayalin içinde bulursunuz kendinizi.'' Dünyabizim Kitap Söyleşileri’nde bugün hem mizah hem kitaplar var. Çünkü Hasan Kaçan’ı misafir ediyoruz.

Dünyabizim Kitap Söyleşileri’nde bu gün Hasan Kaçan’ın renkli dünyasına uzanıyoruz. Hasan Kaçan özellikle, bir dönem büyük bir kitleyi ekran başına kilitleyen Ekmek Teknesi dizisindeki Heredot Cevdet karakteriyle zihnimize kazınmıştır. Ayrıca Eşref Saati, A.R.O.G, Halil İbrahim Sofrası, Osmanlı Tokadı, Leyla ve Mecnun gibi film ve dizilerde de beğenerek izledik kendisini.

Oyunculuğunun yanı sıra o ayrıca bir karikatürist. Neredeyse 15 yıl boyunca Gırgır dergisinde çalışan Kaçan, çeşitli dergi ve gazeteler için de çizimler yaptı. Yine 1990’larda Keskin Ustura adlı bir mizah dergisi de çıkardı.

Şu an başucu kitaplarınız hangileri? Döne döne okuduğunuz kitaplar var mı? Tabii niçin bunlar?

Şu sıralar harıl harıl kitap okuyorum dersem yalan söylemiş olurum. Belli bir yaştan sonra ister istemez kitap okumak yavaşlıyor. Aynen gençliğimizde yaptığımız spor gibi, kitap okumada da bir yavaşlama söz konusu oluyor. Ama yine başucu kitabınız şu sıralarda ne derseniz, özellikle döne döne okuduğum kitap, Muzaffer Efendi’nin Envarü’l-Kulub isimli eseridir. Bu kitabı her okuyuşumda bambaşka bir kitap okuyormuşum hissine kapılıyorum. Maalesef gözlerim artık canavar gibi görmediği için ancak PDF formatında bilgisayardan okuyabiliyorum. Böylelikle sayfaları istediğim kadar büyültebiliyorum.

Devamı: https://www.dunyabizim.com/soylesi/hasan-kacan-keske-boyle-yazabilsem-dedirten-bir-sanatci-huseyin-rahmi-gurpinar-h29619.html

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim