• İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Hasan Öztürk: Depremden sonra selin vurduğu Şanlıurfa’da son durum

Hasan Öztürk: Depremden sonra selin vurduğu Şanlıurfa’da son durum
Geçtiğimiz hafta depremin ardından bu kez de sel felaketine maruz kaldık. Selden en çok Şanlıurfa ve Adıyaman etkilendi.

Şanlıurfa, 300’den fazla kişinin hayatını kaybettiği depremin yaralarını sarmak için olağanüstü gayret gösterirken bu kez  de sel felaketi yaşadı. 18 vatandaşımız hayatını kaybetti.

Sel felaketinin yaşandığı günün ertesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Bandırma’daki Eti Maden tesislerinde buluşmuştuk. Kendisiyle deprem ve sel üzerine konuşurken şunları söyledi, “Süleyman beyi (İçişleri Bakanı) aradım. Sel ile ilgili ‘Kastamonu Bozkır’daki ile kıyaslarsanız nasıl’ dedim? ‘O sel felaketiyle kıyaslanamayacak kadar büyük. Birkaç katı bile demek az kalır’ dedi” diye anlattı.

Haber merkezlerimize düşen görüntülerden daha vahim bir tablonun yaşandığını bu sözlerden anlamıştım.

Ve geçtiğimiz gün Şanlıurfa’ya gidip selin etkilediği mahalleleri gezdim. Yapılanları yerinde gördüm.

Selin en çok vurduğu Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi. İlçenin içinden geçen 3 doğal dere taşmış. Sırrın, Cavsak ve Bamyasuyu dereleri etrafındaki çarpık yapılaşma ve dere yataklarının değiştirilmesi felaketin boyutlarını büyütmüş.

Sırrın Deresi’nin taşması sonucu Veysel Karani, Ertuğrul Gazi, Karşıyaka ve Sırrın mahallelerinde hasar büyük. Cavsak Deresi’nin taşması, Ahmet Yesevi ve İpekyol mahallelerini etkilemiş. Bamyasuyu Deresi’nin ise Bahçelievler Mahallesi sular altında kalmış. Hani şu tartışmalı Abide Köprülü Kavşağı alt geçidi de aynı mahallede.

Mahalleleri gezdiğimizde belediye çalışanlarının, şehir dışından gelen kurtarma ekiplerinin hala harıl harıl çalıştığına şahit olduk.  

Ekip başlarıyla konuştuğumuzda bir iki güne temizlik çalışmalarının biteceğini öğrendik. Sel sularıyla birlikte evler, caddeler, sokaklar, işyerleri balçık dolmuştu. 

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/hasan-ozturk/3311878-depremden-sonra-selin-vurdugu-sanliurfada-son-durum

Bu haber toplam 189 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim