• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Hasan Öztürk: Hem Asena, hem Diyarbakırlı hem Selanikli olabilen Akşener neden aday olmasın

Hasan Öztürk: Hem Asena, hem Diyarbakırlı hem Selanikli olabilen Akşener neden aday olmasın
ÜLKE TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk bugünkü yazısında Millet İttifakının 2 Ekim’deki "pazarlık" görüşmesini ve İYİ Parti lideri Akşener'in 6'lı masayı sarsan son çıkışlarını değerlendirdi.

“Çarşı karıştı” diyenler var; “Masa çoktan dağıldı” diyenlerle birlikte… “4 küçüklerle bizi karıştırmayın” anlamı taşıyan birçok sözü söylediği halde, Kılıçdaroğlu’nun bir türlü geri adım atmayan tutumu neticesinde Meral Akşener, “açık seçik” söyledi. “6’lı masa noter değildir!”

İYİ PARTİ: MİLLET İTTİFAKI YOK! MASADAN KALKAN PARLAMENTER SİSTEME KARŞI ÇIKMIŞ OLUR

İyi Parti lideri Akşener’in Habertürk’teki sözleri muhalefette deprem etkisi yapmasa da büyük bir sarsıntı oluşturdu.

Birileri, tam Akşener’in sözlerini tevil yolu ile yumuşatma  çabası içindeyken, bu kez İyi Partililer yüksek perdeden, “Biz daha önce söyledik ama bir daha söyleyelim. İttifak mittifak yok. İttifaklar seçim döneminde kanunen yapılır. Seçim dönemi bitince biter” dediler.

Dahası, “6’lı masa devam ediyor. Çünkü masada oturanların tamamının ortak noktası parlamenter sisteme dönmek. Kim masadan kalkarsa parlamenter sistemden vaz geçmiştir” diye, muhataplarını bağlayıcı hamleler yapıyorlar.

Yarın bir gün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben adayım. Herkes kendi adayıyla seçime girebilir” diye bir cümle söylerse, “Siz parlamenter sisteme karşısınız” diyerek karşı propaganda yapmanın altlığı da iki gündün yapılıyor.

Böyle bir atmosferde 1 Ekim Cumartesi günü Meclis açılacak. Genel Başkanlar, Milletvekilleri aynı çatı altında bir araya gelecek. Akşam da resepsiyon var. Çok merak ediyorum o resepsiyonda bir gün sonra aynı masada bir araya gelecek olan 6’lı masanın aktörleri nasıl bir performans sergileyecek.

CUMHURİYET: PAZAR GÜNÜ PAZARLIK VAR

1 Ekim’deki resepsiyonun hemen ardından 2 Ekim’de 6’lı masanın ikinci tur ilk görüşmesi var. Cumhuriyet gazetesine göre Pazar günü, “6’lı masada pazarlık” yapılacak.

Diyor ki gazete manşetinde, “(..) Akşener’in Pazar günü 6’lı masa toplantısı öncesinde, ‘CHP’ye borcumuzu 31 mart seçimlerinde ödedik. Masanın noterlik görevi yok. Kazanacak aday istiyoruz’ sözleri kulisleri hareketlendirdi. Ankara’da ‘Akşener elini güçlendirmek istiyor’ yorumları yapılırken CHP kanadında ise, ‘Sorun yok’  görüşü hakim” deniliyor.

Ama bir ayrıntı daha var Cumhuriyet’te. Yine manşetin spotunda deniyor ki, “Kılıçdaroğlu’nun ‘Benimle misiniz, kararıverin çıkışına ilk yanıt veren İmamoğlu ve Yavaş’ın masaya getirilmesi olasılığı da yüksek değil.”

Devamı: https://www.haber7.com/yazarlar/hasan-ozturk/3263626-hem-asena-hem-diyarbakirli-hem-selanikli-olabilen-aksener-neden-aday-olmasin

Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim