• İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Hüseyin Akın: 1 (bir) başkadır

Hüseyin Akın: 1 (bir) başkadır
Lise hayatımda ne kadar çok zayıf not aldığımı defalarca yazıp söylemişimdir. Bazıları bunu bir abartı olarak görüp başarısız öğrencilerle özdeşlik geliştirmeye yönelik bir taktik gibi yorumlayabilirler.

Geçmişte not döküm cetvelimi hem öğrencilerle hem de okuyucularımla paylaşmıştım. Şimdi buna bir kere daha gerek görmüyorum.

Bana 1 veren öğretmenlerime karşı hiçbir önyargı geliştirmedim. En sevdiğim derslerden -edebiyat gibi- bile sınavlarda 1 aldığımda ne edebiyata karşı bir soğukluk hissettim ne de bundan dolayı bir komplekse kapıldım. Hatta içten içe gizli bir gurur taşıdığımı bile söyleyebilirim. Bilginin de marifetin de rakamlarla ifade edilmeyeceğini daha o yaşlarda kavramıştım.

Herhangi bir dersten 1 aldığı için moralini bozup gözyaşı döken öğrenci arkadaşlarımı hiç ama hiç anlayamamıştım. Dünyada üzülüp gözyaşı dökmeyi gerektirecek o kadar şey varken alamadığı notlar için kendini perişan eden öğrencilerin nasıl bir boşluk yaşadıklarını hep merak edip durdum.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/5745132/huseyin-akin/1-bir-baskadir

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim