• İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Hüseyin Akın: 15 Temmuz destansı hafıza anıtı

Hüseyin Akın: 15 Temmuz destansı hafıza anıtı

Hafızamız 15 Temmuz kalkışmasının 4. Yılını idrak ediyor.  Tarihi yaşayarak görmek diye bir şey varsa şayet bundan daha somut bir örnek olamaz. Bu anlamıyla hafıza tarihten daha güçlüdür. Tarih hafızalarla birlikte tanıklık ve belgelerin montajlanarak geleceğe uyarlanmış halidir. Bu yüzden kendi söyleminde yalan söyleyip söylemediği konusunda hep tartışma yaratmıştır. Toplumun canlı hafızası hiçbir belgeye ihtiyaç hissetmeksizin olup biteni saklayıp sırası gelince ibret müzesine yerleştirir.

40’lı 50’li yılların meşum ve çalkantılı günlerini yaşı kifayet edenler babalarından ve dedelerinden öğrendiler. Kitaplarda yazılanlarla o dönemi yaşayanlar arasında belirgin bir fark göze çarpmaktaydı. Boşuna dememişler “en uzak tarih “yakın tarihtir” diye. Çocuk yaştakiler, gençler ve orta yaş grubu FETÖ kalkışmasını bir daha silinmeyecek şekilde hafızalarına kazıdılar. Buna travma diyenler de olabilir. Fakat ben şahsen travmanın geçici bir süreç olduğuna inanıyorum. Nitekim millet olarak bu travmayı kısa sürede atlattık. Yerine aynı delikten ikinci kez ısırılmama dikkatini ikame ettik.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/5009326/huseyin-akin/15-temmuz-destansi-hafiza-aniti

Bu haber toplam 288 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim