• İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Hüseyin Akın: Dergi yorgunluğu

Hüseyin Akın: Dergi yorgunluğu
Dinginlik değil yorgunluk veriyor. İçine nüfuz edilmiyor içeriğine kafa yorulmuyor, üzerine konuşuluyor. Fotoğraflar metinlerdeki yamuklukları dikkatlerden kaçırmak için.

Lafazanlık, söz yarıştırma ve kafa tokuşturma için sıraya girmiş bir sürü insan. Bir yığın insan mı demeliydik. Kısa sözler içerisinde büyük tartışmaları nizaları barındırıyor. Edebiyatın bugüne vuran gölgesinden bahsediyorum. Konuya direk girişim bundandır. Siz hiçbir dergide yayımlanan bir ürünle ilgili aynı yıl içerisinde etraflı bir yazı yazıldığını gördünüz mü? Ben görmedim. Sizin de görmediğinizi biliyorum. Edebiyatın iç destekle değil dış destekle geliştiğine inanan o kadar çok insan var ki. Çünkü edebiyat insanı edebiyat dışı bir yerlere getiriyor. Dergilerimizde yüzlerce şiir ve hikâye gözümüzün önündeki bir ırmaktan bir belirsizliğe dökülüyor. Gelecek demedim, belirsizlik dedim. Göle çalınan maya gibi. Çünkü görüntü ve gürültü edebiyat adına ortaya konan her şeyi bastırıyor. Bütün yazılan ürünler üç beş günlük muvakkat zaman için. Şimdi soruyorum: Öyleyse bu telaş, bu arbede, bu izdiham niçin?

Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim