• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hüseyin Akın: Doktorun elleri

Hüseyin Akın: Doktorun elleri

Antalya Kepez Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Hekim Ayça Gümüş, 20 gün boyunca yoğun bakımda kaldıktan sonra vefat eden Kovid-19 hastası kadın için gözyaşlarına hâkim olamamış. Bu insani durumundan etkilenen ölen kadının kocası, “Ona en son sizin elleriniz dokundu” diyerek doktor hanımın ellerini öpmeye kalkıyor. Acılı kocanın bu el öpme talebi karşısında doktor hanım daha bir gözyaşlarına boğuluyor. Bu kez ölen kadının kızı doktoru teselli etmeye çalışıyor. Ölen kişinin yakınlarına ölüm haberini verirken, “Gözlerimden anlayın” diyerek üzüntüsünü saklamayan doktorun bu insani yaklaşımını okuduğumda nasıl duygulandığımı anlatamam.

Ölen hastasının kapı önünde bekleyen yakınlarına buz gibi bir ifadeyle “ex oldu” deyip hiç sürünmeden geçen doktorları o kadar kanıksadık ki böylesi örnekleri görünce şaşkınlığa düşüyoruz. Doktorun yoğun duygusallığı işini yapmasına engel teşkil edebilir; fakat insani bir refleks göstermesi de yakınını yitiren insanlar için azımsanmayacak derecede bir moraldir. Doktorların hasta yakınlarının psikolojisini düşünerek hareket etmeleri ne denli gerekli ise hasta kişinin kendi yakını olduğunu düşünmek gibi bir empati geliştirmesi de o denli önemlidir.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/7303908/huseyin-akin/doktorun-elleri

Bu haber toplam 335 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim