• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hüseyin Akın: Hakikat güvenliği

Hüseyin Akın: Hakikat güvenliği
Hakikatin kendisi bir toplumda egemense güvenlik sorunu kendiliğinden çözülmüş demektir. Eğer hakikatin yüzü karanlıkta seçilemiyorsa bu kez hakikat adına güvenlik sorunundan bahsetmeye başlarız.

Hakikatler çoğaldıkça kendini yok eder. Ortada hakikat adına serseri mayın gibi dolaşan bir sürü tez, gerçeklik ve sahicilik dolaşır. Sahih ve doğru olanın maske ile dolaştığı yerde hakikatten bahsetmek mümkün değildir.

Müthiş bir bilgi bombardımanıyla karşı karşıyayız. Çok şeyden haberdar olmak, aşırı biçimde enforme edilmek sonucu belli olan bir kaosa doğru sürüklenmektir. Yalan, yanlış ve bâtıl kol kola ve omuz omuza kordon boyu geziyorsa şayet kimsenin kafası karışmaz. Durup bunlara kimlik sormaya kalkmazsınız. Kitleleri ifsat eden yalan ve yanlışın koalisyonu değil, hakikatin anlam ve biçim değiştirerek tanınmaz hale gelmesi ve çeşitlenmesidir. Bâtıl dünden bugüne omurgasını koruyup varlığını bir şekilde sürdürmüştür problem olan hakkın dolaşıma çıkmış şekli olan hakikatin ona muhatap olacak kalabalıklar nezdinde tedirgin ve de kendine karşı güvensiz olmasıdır.

Bu haber toplam 183 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim