• İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Hüseyin Akın: İpi Göğüslemek Değil Elindeki İpi Sağlam Tutmak

Hüseyin Akın: İpi Göğüslemek Değil Elindeki İpi Sağlam Tutmak
Öğretmenlerin doğal uzmanlık seviyesi üzerinde hiç cümle kuran görmedim şu ana kadar. Uzmanlık deyince nedense hep engelli bir koşuda ipi göğüslemek geliyor akla.

 Bir insan şayet yerinde durmuyorsa ya geri kalır ya da ileri gider. Mesleki anlamda şayet bir öğretmen geri kalmışsa takviye kurslarıyla emsalleriyle arasındaki mesafeyi kapatırsınız. Eğer emsallerinden önde gidip aralarındaki farkı açmışsa taltifi hak etmiş sayılır. Öğretmenler içerisinde zamana uygun biçimde mesleki başarıya sahip olanlar, edebiyat, sanat ve bilim alanında değer üretip ürün verenler üniversitelerde öğretim görevlisi olarak değerlendirilebilir. Şiirin ustası öykünün ve romanın üstadı olan öğretmenler branşlarına uygun alanlarda derse girebilirler. Bunun için diploma ya da akademik yeterlilik istemeye hiç gerek yoktur. Liselerin üniversitelerle geçişli eğitim vermesi isabetli olacaktır. Aynı şeyi üniversite hocaları için de düşünebiliriz. Onlar da pekâlâ liselerde branşlarına uygun derslere girmelidirler.

Bu eğitimci transferi sadece akademik seviyeyi artırmakla kalmayacak aynı zamanda öğrencilerin ve öğretmenlerin de motivasyonunu artırmaya katkı sağlayacaktır.

KİTAPLAR BİZİ SATTI

Kitap fiyatları kitap kurtlarında derman bırakmıyor. Şekere yağa gelen zamlar gündeme kuru soğan gibi düşerken düşünce ve edebiyat kitaplarına gelen zam kimsenin dikkatini çekmiyor. Anlıyoruz ki kitap fiyatlarından canı yanan pek fazla kişi yok. Anlayacağınız kitap okuyan insan sayımız o kadar fazla falan değil. 

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/12326557/huseyin-akin/ipi-goguslemek-degil-elindeki-ipi-saglam-tutmak

Bu haber toplam 466 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim