• İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Hüseyin Akın: İslam'da erkek

Hüseyin Akın: İslam'da erkek
Başlık tuhafınıza gitti değil mi? Aslına bakarsanız ben de tuhaf olduğu için attım bu başlığı. Ne zaman ki İslam hayattan koparıldı, o muhteşem bütünle de bir alâkası kalmadı.

“İslam’da Kadın” gibi bir başlık hiçbir zaman kimseye tuhaf gelmediği halde “İslam’da Erkek” başlığına şaşırıp kalıyorsak ortada bir sorun var demektir. İslam bütüncül olarak hayatımıza girmiş olsaydı “İslam’da Kadın” diye bir başlık da olmayacaktı. Problemleri teker teker bütünden koparıp bir başlık altında ele alma biçimi modern zamanlara ait parçalı din anlayışının bir neticesidir. Bütüncül İslam algısında hakikat cinsiyetçi söylemlerle değişmez. Kadını bir problem anlatısına dâhil edip erkeği dışında tutmak dünya üzerinde çağlar boyu “erkek” sorunu diye bir sorun yaşanmadı anlamına gelmiyorsa ne anlamına geliyor acaba? (Bildiğim kadarıyla bu başlıkta sadece Emine Şenlikoğlu imzalı ezber bozan bir kitap yer almakta, lakin aynı adla yayınlanmış bir kitap veya konferans ya da sempozyum mevcut değil.)

Bu haber toplam 547 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim