• İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C

Hüseyin Akın: Köyler ne zaman hayata açılacak?

Hüseyin Akın: Köyler ne zaman hayata açılacak?
Sevgili yazar dostumuz Adnan Öksüz geçen gün köşesinde kendi ilkokul yıllarından yola çıkarak köy okullarına dair yazdı. Yazısını şu umut cümleleriyle...

Sevgili yazar dostumuz Adnan Öksüz geçen gün köşesinde kendi ilkokul yıllarından yola çıkarak köy okullarına dair yazdı. Yazısını şu umut cümleleriyle bitirmişti: “Köy ilkokulları açılmalıdır”, “Köylerde üretime ağırlık verilmelidir”, “Doğduğun yer aynı zamanda doyduğun yer olmalıdır.” Bu satırların altına imzamı atıyorum. Ne yapıp edilmeli köyler ayağa kaldırılmalıdır. Büyükşehirlerin istiap haddi çoktan dolmuştur. Memleketin sosyoekonomik ve kültürel sorunlarının temelinde köy ve kasabalardan büyük şehirlere bitmek bilmeyen göç vardır. Bu göçün bir an önce son bulması gerekiyor. Bunun yolu köy ve kasabaların büyük ve yeni bir kalkınma hamlesi ile ihya edilmesinde yatıyor. Taşımalı eğitim kasaba merkezlerine köy çocuklarını taşıyarak değil birbirine yakın birden fazla köyün çocuklarını bir köy okulunda toplayarak yapılması daha iyi olacaktır. Köylerin ve kasabaların nüfusu artırılmalı ve buralarda yaşayan insanlar karınlarını doyurmak için başka arayışlar içerisine girmeye ihtiyaç hissetmemelidirler.
Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/5503099/huseyin-akin/koyler-ne-zaman-hayata-acilacak

Bu haber toplam 260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim