Hüseyin Akın: Türk İnsanın Yalan Söyleme Eğrisi

Hüseyin Akın: Türk İnsanın Yalan Söyleme Eğrisi
Duyduk duymadık demeyin, Areda Survey araştırma şirketi Türkiye’de bin 100 katılımcıyla en çok söylenen yalanı belirlemiş.

Herkes günlük yaşamına katık ettiği yalanları şöyle bir gözden geçirse anketin sağlamasına rahatlıkla ulaşabilecektir. Araştırmada katılımcılara “En sık başvurduğunuz beyaz yalan nedir?” sorusu yöneltilmiş. Verilen cevaplar içinde tahmin edeceğiniz gibi %21’lik bir oranla “Ben asla yalan söylemem” beyaz yalanı ilk sırada yer almış.

Renginden de anlayacağınız üzere beyaz yalan, sözüm ona kimseye bir zararı olmayan hatta faydası bile olabilen türden yalanların genel adı. Bir de yalandan elde edilen yarar ve zararın net olmayıp belirsiz olduğu yalanlar vardır ki; bunlara da “gri yalanlar” adı veriliyor. Epey emek verilerek, içerisinde peş peşe çelişkileri barındıran yalana ne dendiğini biliyorsunuzdur artık: Kuyruklu yalan!

Beyaz yalanın kendinden geçip söyleyenin yüzünü kızartmak yerine pembeye boyadığı yalana ise pembe yalan diyoruz. İnsan şayet bu ek bilgileri bilirse Areda Survey araştırma şirketinin yalan anketinin sonucunu daha hakkaniyetli değerlendirme imkânını yakalamış olur. Araştırmada katılımcıların en çok söyledikleri beyaz yalan sıralamasında ikinciliği alan yalan eminim birçoğumuza hiç yabancı gelmeyecektir: “Telefonum sessizdeydi.”

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/11511601/huseyin-akin/turk-insanin-yalan-soyleme-egrisi

Bu haber toplam 206 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim