• İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Hüseyin Akın: Yüzünüz tek kullanımlık maske olmasın

Hüseyin Akın: Yüzünüz tek kullanımlık maske olmasın
Maske günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Daha önce maskeli bir hayatımız olabileceğine kim ihtimal verebilirdi ki?

Dünyanın nelere gebe olduğunu kimse bilemiyor ne yazık ki. Maske denilince çocukluk günlerimde bayramlarda mantar tabancası ile aldığımız karton suretler geliyor aklıma. Dönemin popüler kahramanlarının suretlerini yüzümüze geçirerek bir tür onlarla özdeşlik kurmaya çalışırdık.


Şimdilerde pek o kadar rastlanmayan Nisan 1 şakalarının da vazgeçilmez parçasıydı maske. Nisan 1 şaka adına en büyük çılgınlıkların yapılabildiği yüksek tolerans günüydü ne de olsa. Yüzümüze geçirdiğimiz korkunç bir vahşi hayvan maskesiyle aniden öğretmenlerimizin (özellikle kadın öğretmenlerin) karşısına çıkar, zavallı öğretmenlerin yüreğini ağzına getirirdik. Öğretmen durumu anlayınca da anlayış dilenircesine boynumuzu eğer, “Nisan biiir!” ifadesini ortaya patlatıverirdik. Şimdiki öğrencilerin öğretmenlerine şaka yapmaları hatta onları eğlenceye almaları için Nisan 1’i beklemelerine gerek yok artık. Maskeye gerek kalmadan da maskenin ifa edeceği maskaralığı yapanlar yapıyor.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/4817952/huseyin-akin/yuzunuz-tek-kullanimlik-maske-olmasin

Bu haber toplam 386 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim