• İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hüseyin Macit Yusuf: Rum-Yunan sabrımızı test etmeyi bıraksın!

Hüseyin Macit Yusuf: Rum-Yunan sabrımızı test etmeyi bıraksın!
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak Nisan ayı sonunda Cenevre'de gerçekleşmesi beklenen gayriresmi 5+1 konferansı için yoğun bir hazırlık içerisindedir.

Rum-Yunan ikilisinin stratejisi bellidir; Kıbrıs Türk halkının iradesini, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın egemen eşitlik temelinde iki devlet modelini ne olursa olsun engellemek, bunu gerçekleştirirken de Türk tarafını uzlaşmaz, saldırgan olarak damgalayarak hem Avrupa Birliği, hem de Amerika tarafından yaptırımlarla cezalandırılmasını sağlamak. Bu amaçla Anastasiadis ile Hristodulidis hem içte hem dışta diplomatik temaslar yürütmektedir. Anastasiadis'in ruhani lideri olduğu DİSİ Partisi Başkanı Averoff  Neofitu da yabancı diplomatlarla görüşmeler yaparak tezlerini anlatmaktadır. Pandemi nedeniyle adaya sıkışıp kalan KKTC yetkilileri, başta Cumhurbaşkanı Tatar ve Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ise meydanı Rum'a boş bırakmamak için çevrim içi konferans sistemini kullanarak Türk tezlerini anlatmaya çalışmaktadır.                       
Yunanistan kaşınıyor!
Yunanistan Anavatan Türkiye'yi tahrik ederek, Avrupa Birliği ve ABD ile karşı karşıya getirmek için provokasyonlarına, tahriklerine devam etmektedir. Önceki gün 4 Yunan F-16'sı bilimsel araştırma yapan TCG Çeşme gemimizi Bern Antlaşması'nı yok sayarak taciz etti. Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada söz konusu Yunan jetlerinin amaçlarına erişemeden bölgeden uzaklaştırıldıkları, gerekenin yapıldığı bildirildi. Yunanistan, Türkiye'yi tahrik ederek üzerine saldırtmak sonra da Avrupa'ya, Amerika'ya 'Bakın Türkiye saldırgan, düşmanca genişlemeye yönelik tutumunu sürdürüyor' diyerek Türkiye'nin cezalandırılmasını sağlamaya çalışmaktadır. Bu ucuz ve alçak siyaset Yunanistan'ın hiçbir zaman dost olamayacağını ve iyi komşuluk ilişkisi içerisine girmek istemediğini ortaya koymaktadır. Türkiye, Yunanistan'ın Ege-Adalar Denizi'ndeki adaları Lozan ve Paris Antlaşmalarını çiğneyerek silahlandırmasına göz yumdukça Yunan azmaktadır. Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz'de sismik araştırma ve sondaj gemilerini geri çekerek iyi niyet gösterisi yaptıkça Yunan şımarmakta ve provokasyonlarını artırmaktadır. Ege'de ve Akdeniz'de sıcak bir çatışma an meselesidir. Zaten Rum-Yunan ikilisi yeni bir Türk tokadı yemeden hizaya gelmeyecektir. Bölgede barış ve huzuru tesis etmek, haklarımızı korumak için savaşmak şart olmuştur. Bunların başka lisandan anlamayacakları oldukça netleşmiştir. Güvendikleri Avrupa, ABD ve İsrail'in Türkiye'nin sabrının tükendiği noktada Yunanistan'ın imdadına yetişeceğini pek sanmıyorum. Yunanistan, Türkiye'nin yaptığı uyarıları dikkate almalı ve başlatılan istikşafi görüşmelerde ciddi bir şekilde uzlaşacak zemin yaratmaya çalışmalıdır. Yoksa sonları pek hayırlı olmayacaktır. Bizans oyunlarından, genişleme hayallerinden vazgeçmedikleri takdirde ne NATO ne mato bunları elimizden kurtaramayacaktır.

Devamı: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/rum-yunan-sabrimizi-test-etmeyi-biraksin-58360yy.htm

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim