• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hüseyin Öztürk: Kıbrıs’a Anadolu’dan bakmak

Hüseyin Öztürk: Kıbrıs’a Anadolu’dan bakmak
Kuzey Kıbrıs’a Anadolu’dan bakınca Türkiye ile bütünleşmiş olarak görülür. Kuzey Kıbrıs Türkiye, Türkiye Kuzey Kıbrıs demektir.

Kim nereden nasıl bakarsa baksın, ister siyasi, ister ekonomik, ister tarihi açıdan nasıl değerlendirirse değerlendirsin, Anadolu’nun bakışı bütün bunların üzerindedir ve Kuzey Kıbrıs, Türkiye’mizin ayrılmaz parçasıdır.

Memleketimizin hemen her köşesinde 1974 Kıbrıs savaşından gazilerimiz ve şehitlerimiz vardır. Anadolu Kıbrıs’a, gazilerimizin ve şehitlerimizin gözüyle bakar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin varlığı ve bağımsızlığı, Türkiye ile birlikte hareket etmesi, bir ve beraber olması, her iki devletin de bağımsızlığının vazgeçilmezidir.

Bu vazgeçilmezliğin üzerine oynanan oyunlar, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve hükümetin dirayetli duruşu ve Kıbrıs halkının sağduyulu kararıyla Cumhurbaşkanlığı seçimiyle bozulmuş ve yeniden Kuzey Kıbrıs’a sahip çıkılmıştır.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/kibrisa-anadoludan-bakmak-33885.html

Bu haber toplam 182 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim