• İstanbul 23 °C
  • Ankara 21 °C

Hüseyin Öztürk: Maveranın son yolcusu

Hüseyin Öztürk: Maveranın son yolcusu
Maveranın son yolcusu olarak Rasim Özdenören ağabeyi de uğurladık. Rabbim rahmetiyle kuşatsın, ruhu şerifine Fatiha göndererek başlayalım söze.

Kelimelerin manasını, okuyanın diline-düşüncesine-fikrine, bunların tamamlayıcısı olan ruhunu da katarak, yerli ve milli edebiyatımızda çığır açan münevver ve mütefekkirlerimizdendi.

Rasim ağabeyi yakından-uzaktan veya okuduklarından tanıyan kalem erbabı dostları, arkadaşları, okuyucuları elbet çok güzel şeyler yazacak ve konuşacaklardır.

Biz de o kervana katılarak dilimiz döndüğünce, eğer hafızamızdaki yerini koruyan hatıralarımız “buradayım” dediğince duygu ve düşüncelerimizi paylaşalım.

Merhum Rasim ağabeyi, rahmetli Cahit Zarifoğlu ağabeyin, “Yedi Güzel Adam” şiiriyle tarif ettiği Mavera Dergisinin yola çıkmasından birkaç yıl sonra tanıdım.

Öğrencilik yıllarımızın ikinci okulu olan Ankara Milli Türk Talebe Birliği’nde anarşiye ve olaylara karışmamamız için elimize tutuşturulan kitaplar ve dergiler arasında Mavera Dergisi de vardı.

Şimdi hatırlamıyorum ama bir şekilde yolumuz Mavera Dergisine düşmüştü. İlk gördüğüm simalar, Erdem Beyazıt-Alaaddin Özdenören-Akif İnan ve Cahit ağabeylerdi.

Salonun ortasında kâğıtlar, mektuplar, dergiler ve kitaplar içerisinde; sanki yarın son günleriymiş ve bir daha gelmeyeceklermiş gibi harıl harıl çalışıyor, bu arada birbirleriyle de konuşuyor-danışıyor-şakalaşıyor, istasyondan kalkacak son trene yetişeceklermiş gibi hararetli ve hareketliydiler.

Böyle bir manzarayla ilk defa karşılaşıyorduk. Bu isimlerin dışında diğer odadan birisi çıkıp; “Delikanlı zahmet olmazsa şu dergi paketini buraya getirebilir misin” dedi.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/maveranin-son-yolcusu-39700.html

 

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim