• İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Hüseyin Öztürk: Menderes’in Naaşı İlk Defa Ne Zaman Getirilmek İstendi -1-

Hüseyin Öztürk: Menderes’in Naaşı İlk Defa Ne Zaman Getirilmek İstendi -1-

Tarihine sırt çevirenler, günü geldiğinde yüz üstü düşerler. Bu sebeple biz millet ve devlet olarak, çok yüz üstü düştük ve düşürüldük. Halen de düşürülmeye devam ediyoruz.

Şükür ki, güçlü bir Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz var da artık sadece yedi düvelle değil, içimizdeki “din görünümlü” ve “din nefretçisi” ittifaklarla mücadele ederek, devlet-millet bütünlüğümüzü korumaya çalışıyoruz.

Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın açılışı ve yeniden düzenlenişi sebebiyle 1960 darbesine baktım ve rahmetli Menderes’in oğlu Aydın Menderes’in hatıratını okudum.

Babası Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun naaşlarını, 1967 yılında devrin Başbakanı Süleyman Demirel’e güvenerek, Eyüp Sultan Hz.’lerinin türbesine yakın bir noktaya taşınmasını isterler.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/menderesin-naasi-ilk-defa-ne-zaman-getirilmek-istendi-1-32372.html

Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim