• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Hüseyin Öztürk: Safranbolu, Bartın, Amasra

Hüseyin Öztürk: Safranbolu, Bartın, Amasra
Hayattaki seviyenizi, birlikte yürüdüğünüz insanların seviyesi belirler; zira ‘hem-hâl’ olduklarınızla ‘bir-hâl’ olursunuz”. İhsan Fazlıoğlu.

Dünkü seyahat izlenimlerimizden bugüne kalanlar ile devam edelim. Aynı gün içerisinde Safranbolu, Bartın ve Amasra’ya uğradık.

Safranbolu, Covid-19 salgınından sonra bu yılın ilkyazından itibaren, yerli ziyaretçi çoğunlukta olmak üzere eski ilgisine kavuşmaya başlamış.

Konak işletmecileri ve esnaf içerisinde yerli işletmeciler memnuniyetlerini dile getirirken, dışarıdan gelen işletmeciler, turiste ve tarihe paragöz baktıkları için şikâyetçi.

Üstelik devlet desteğini de en çok bunlar almasına rağmen. Tabi desteği Safranbolu için alıp, başka yerlerdeki yatırımlara aktardıklarını söylemiyorlar.

Safranbolulu yerli yatırımcılar da yine devlet desteğinden oldukça istifade etmişler. İki yıl öncesine kadar 10 civarında olan lokum üreticisi devlet desteğiyle 30’a çıkmış.

Tarımdan sanayiye, hayvancılıktan turizme kadar irili ufaklı tüm işyeri sahiplerine devlet desteği verilmiş, onlar da almış ve niyeti rızkını kazanmak olanlar işlerini pek güzel yoluna koymuşlar. Buna rağmen nankörlüklerinin gereği şikâyet edenler de yok değildi.

İhsan Fazlıoğlu’nun yukarıdaki sözüne tekrar bakarak geçelim.

Amasra, doğa manzarası olarak ülkemizin Cennet köşelerinden birisidir. Amasra’yı Cennete benzetenlerden birisi de Fatih Sultan Mehmet’tir. Oraya geleceğim.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/safranbolu-bartin-amasra-39788.html

 

Bu haber toplam 331 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim