• İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Hüseyin Öztürk: Şair galiba!

Hüseyin Öztürk: Şair galiba!

“Şair galiba”!

Yazının başlığı, laiklik karşıtı bir partinin ev sahipliğinde ve büyük bir iştiyakla; “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganının kabulü ve mutluluğu içerisinde, sanki CHP’nin bir binası ve adamları yokmuş gibi CHP’den aday ilan edilen şahsa ait.

Malum aday, “Şair Galiba” diye tahmin ettiği şairin adını bildi ama şiiri yanlış okudu.

İşte size meşhur altılı içerisinde, öyle veya böyle bir şekilde ismini bildikleri veya bir şiirini okudukları dört kişinin seçtirmek istediği Cumhurbaşkanı adayının, milletimizin yüzde doksanının tanıdığı büyük şairi, “Üstad” namlı şairi ne kadar bildikleri ve anladıkları.

Gelin de Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’a üzülmeyin. Birisi “galiba şair” diyor. Reis ise dili-dini, münevverliği, şiiri, sözü, özü ile üstadın neşvünema bulduğu bir isim.

1970’lerin ortasında, Üstad Necip Fazıl’ın konuşmacı olarak katıldığı İstanbul Cağaloğlu’nda bulunan MTTB binasında, Cumhurbaşkanımız Erdoğan, o günün MTTB’lisi olarak “Sakarya Türküsünü” okur. (Bu şiirin kime ait olduğunu bilirler mi ki?) Geçelim.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/sair-galiba-41575.html

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim