• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Hüseyin Öztürk: Siyaset Dilinde Edep ve Hayâ

Hüseyin Öztürk: Siyaset Dilinde Edep ve Hayâ
Siyasetçi demek; toplumun önünde yürüyen, içinde yaşadığı halkın dini-milli değer yargılarına sahip çıkan ve topluma güven veren insan demektir.

Bizim milletimizin büyük ekseriyeti, dini-milli değerleri çerçevesinde oluşan; örf, adet ve geleneklerinin takipçisidir ve aile müessesesiyle birlikte, atalarından aldığı terbiyenin gereği ömürlerinin bütününde bunlara dikkat eder.

Edep ve hayâ kavramı, tüm bu kıymetlerin tabandan tavana kadar her safhasını kaplar. Siyasi tarihimizde belli partiler ve bu partilerde kümelenen kişiler, milletimizin değerlerine düşman olmayı kendilerine şiar edinmiş ideolojik örgütler olarak hareket etmektedir.

Siyaset dilinde edep ve hayâ yoksunluğu, fikir ve düşünce yoksulluğunun ispatıdır. Fikir ve düşünce eksikliğinin sebebi ise bilmemek, anlamamak, duymamak, öğrenmemek değil, bilerek ve isteyerek inkâr ve şirkte ısrar etmektir.

Şirk içerisinde olmak, inkârcı olmak, reddetmek de kişilerin atalarından aldıkları eylemlerinin gereği tercihlerine kalmış bir durumdur.

Yalnız bu şirk hali, İslam ile şereflenmiş bir millete karşı; siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel faaliyetler adı altında düşmanlık beslemek, memlekette kargaşa ve kaos çıkarmaktan başka işe yaramaz.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/siyaset-dilinde-edep-ve-haya-39834.html

Bu haber toplam 233 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim