• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hüseyin Öztürk: Siyasette güven ve itibar

Hüseyin Öztürk: Siyasette güven ve itibar
“Bugün bizle uğraşmayı sürdürenlerin yarın dostluğumuza ihtiyaç duyacağından eminiz. Tüm hesapların üstündeki hesaba inanıyoruz”. Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Siyasette lidere güven duyulmasının açık sözlülüğüdür. Dürüst siyasetçi kapalı kapılar ardında başka, halka karşı başka türlü olmamalıdır.

Tüm hesapların üzerindeki hesaba inanan ve güvenen bir siyasetçi; ahlakıyla, vicdanıyla hareket eder ve vatanını, milletini, devletini sahiplenen herkese güven verir.

Bu zaviyeden baktığımızda Cumhurbaşkanımız R. Tayyip Erdoğan’ın, sadece ülkemizde değil, hakikatten yana olan tüm dünya insanlığı ile namuslu devlet adamları nezdinde güvenilir olmasının sebebi, siyasette güven ve itibarı en önde tuttuğu içindir.

Bu gerçeğin sağlaması gayet kolaydır. Ülkemizde ve dünyanın çeşitli memleketlerinde bir Erdoğan’ı sevenlere bir de sevmeyenlere bakalım ve adilce muhasebe yapalım kâfidir.

Siyasette “güven ve itibar”, hiçbir maddi güçle alınıp satılabilecek bir şey değildir. Güven ve itibar, ahlaklı olmanın diğer adıdır.

Çünkü güven ve itibar hasleti, insana kendini güçlü hissettiren, bir Hak vergisi olan merhamet ve ferasetini açığa çıkaran, doğru yola sevk eden temel bir duygudur.

Güvensizlik hissi, siyaset başta olmak üzere, sadece insanda değil, hayvanlarda bile korku ve öfke uyandıran, duyguları altüst eden bir durumdur.

Siyasette güven ile güvensizliği, günümüz siyasi partilerine bakarak daha iyi anlayabiliriz. Burada isimlerini zikretmeye gerek yok. 

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/siyasette-guven-ve-itibar-41187.html

 
Bu haber toplam 219 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim