• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Hüseyin Öztürk: Zilletten Hikmete Bir Fetih

Hüseyin Öztürk: Zilletten Hikmete Bir Fetih
İstanbul zilletten kurtulalı 570 yıl oldu.

Bu coğrafya daha doğrusu Cihan Devleti Osmanlı’nın, 22 milyon metrekarede yaptığı tüm fetihler; “Zilletten Hikmete Fetihlerdir”. “Zulmetten Merhamete Fetihlerdir”.

29 Mayıs 1453 yılında İstanbul’un fethiyle zulüm çağı bitmiş, hikmet çağı başlamıştır. 

Bütün mesele, fethin sebebi olan hikmet çağını ayakta tutabilmemiz, manasına uygun yaşayabilmemiz ve sahiplenebilmemizdir.

Bunun için fethin maddi boyutundan ziyade mana boyutunun ne demek istediğini idrak edebilmemizdir.

Bu idrak gerçekleşebilir ve hayatımıza dâhil edebilirsek, işte o zaman daha nice maddi fetihler meydana gelecektir. Maddi fetihlerin gerçekleşebilmesi için mazimizden, mazimizin üzerimize yüklediği değerlerden kopmamamız gerekir.

Mazinin bittiği yerde millet biter, insan biter, izan biter, ruh kirlenir, beden ruhtan kopar ve ortaya hareket eden naaşlar çıkar.

Mazinin ötelendiği ve anlaşılmadığı yerde ortaya birçok yabancı zihniyetler, fethe ve manasına düşman kimseler çıkarak; barındıkları-beslendikleri-çalıştıkları şehre ihanet ederler.

Merhum Nurettin Topçu bu hususta şöyle der:

“Barındıkları vatanda kendilerinin ecdat kemikleri gömülü bulunmayan ve içerisine sokuldukları cemiyetin ruhunda kendi tarih ve mazileri yüklü olmayan kimseler, bütün kuvvetleriyle o milletin mazisine musallat olur, onun ruhunu tarihiyle beraber kökünden kazımak isterler”.

Nurettin Topçu ne kadar da haklı! Hatırlarsanız “gezi olaylarında” “Zulüm 1453’te Başladı” yazmışlar, CHP ve terör örgütleri sahip çıkmışlardı.

Oysa biz millet olarak tarihimizden ve tarihimizi ilmek ilmek ören dini-milli değer yargılarımızı yaşanır kılan kültürümüzden ibaretiz.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/zilletten-hikmete-bir-fetih-42189.html

Bu haber toplam 122 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim