• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Hüseyin Yağmur: Atatürk'ü Günlük Politikaya Alet Etmek (1)

Hüseyin Yağmur: Atatürk'ü Günlük Politikaya Alet Etmek (1)
Yıllar önce bir mütefekkirin bir makalesini okumuştum: “Türkiye mecburen hep aynı istikamete bakmak zorunda kaldığı için boyun tutulmaları yaşıyor” diyordu.

Eğer Türkiye gerçekten Cumhuriyet ve Demokrasi ile yönetiliyorsa bilinmelidir ki; Atatürk Dönemi Türkiye'de bir iktidar dönemidir ve 1923-1938 arasını kapsar. Tabii olarak ülkemizde bu tarihten sonra başka iktidarlar da gelmiştir ve işte o iktidarların çağın gelişimine ayak uydurmak ve ülkeyi muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için yapacağı  bir çok yeni  icraatları vardır. 1923-1938 arasındaki 15 milyonluk Türkiye'yi 2020 yılındaki 85 milyonluk Türkiye'nin hedeflerine ve kalıbına sıkıştırmaya çalışmak ve bunu da Atatürk üzerinden yapmak, bazı büyüklerin üzerlerinden bir türlü atamadıkları çocukluk  hastalığından başka  bir şey değildir.

 

Hayat o kadar canlı, dinamik ve akışkandır ki Atatürk bile kendi iktidar döneminde verdiği bir çok kararından vazgeçmiş tam tersi  icraatlara imza atmıştır.

 

Bazı örnekler verelim:

Devamı: https://www.yenisoz.com.tr/ataturk-u-gunluk-politikaya-alet-etmek-1-makale-48444

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim