• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

İbrahim Halil Çelik: Hafıza Tazeleme: Ayvaz Gökdemir ile Anılara Bir Yolculuk

İbrahim Halil Çelik: Hafıza Tazeleme: Ayvaz Gökdemir ile Anılara Bir Yolculuk
Ayvaz Gökdemir Öğretmen Okulları Genel Müdürüyken; ben Urfa Öğretmen Okuluna Tarih öğretmeni olarak atanmak için başvurmaya gitmiştim, Milli Eğitim Bakanlığına. Ayvaz beyin odasındayım.

 Sümenin altından bir dosya çıkardı. Urfa’daki  ülkücü öğretmenlerin listesi imiş. O listeyi Emin Kara ve Abdülkadir Hamalı ve diğer ülkücüler hazırlayıp kendisine ulaştırmışlar. Bu bilgiyi orada kendisi verdi. Ondan bilgim vardı. Tabii benim adım yoktu o listede. Çünkü ben MSPli idim. Ülkücülerin listesinde olamazdım. Ben Mefkûreci öğretmen idim. O gün makamında  Ayvaz beyle kavga etmiş ve odasından hışımla ayrılmıştım. 

     Bakanlık merdivenlerinden hızlı hızlı inerken  Nahit Dinçer beyle karşılaştık.   

   Kucaklaştık. Bakanlıkta Halk Eğitimi Genel Müdürü olduğunu söyledi Nahit Dinçer bey sevgiyle. Beni görünce çok sevinmişti. 

“ İbrahim Halil, sen nerelerdesin? Fakülteyi bitirdin mi? Sen, Urfa Milli Eğitim Müdürü Sadık Ödemiş’ten sordum. Sadık bey : “ İbrahim Halil Çelik fakülteyi bitirmemiş onu merkezde iyi bir okulda  ilkokul öğretmeni olarak değerlendiriyorum“ demişti. Bana da ülkücü bir isim vermişlerdi. Bahattin Duru diye bir Urfalı. 

 

Ben, seni  Urfa Halk Eğitimi Başkanı olarak atayacaktım. Gel benimle !“ dedi . Ve beşinci kattaki odasına çıktık. Tayin için o gün dilekçemi aldı. Ertesi gün  atamamı yapacaktı. Kahve içtik keyifle. Hasret giderdik. Ayvaz beyle olanları anlattım kendilerine. Çok güldük bu olanlara. 

     Sabahleyin Bakanlığa geldiğimde Nahit Bey’in  bir trafik kazası geçirdiğini duydum. Hastahaneye Salih Özcan Milletvekilimizle geçmiş olsun ziyaretine  gittik. Nahit bey : “ İstersen  ataman için yazıyı bura getirsinler,  imzalayım. Yok istersen sen Urfa’ya git ataman ardından gelsin “ Dedi. “ Aman efendim sizin sağlığınız benim atamamdan daha önemlidir. Siz sağlığınıza kavuşun ondan sonra atamamı yaparsınız  İnşaAllah! “ dedim. 

    Ben, Üniversitede de öğrenciyken; İstanbul Özel Erenköy İlkokulunda öğretmenlik yapmıştım. İşte o zaman Nahit bey de İstanbul Milli  Eğitim Müdür yardımcısı idi. Onunla  iyi tanışan ve çok iyi anlaşan iki gönüldaş ve fikirdaş idik. Kendisinin  ‘‘İmam Hatipler Davamız ‘’  adıyla  çok güzel bir kitabı vardır. 

  Ve beni 1975 yılı Şubat ayında Urfa Halk Eğitimi Başkanı ve Milli Eğitim Md. Yardımcısı olarak atadı. 
Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim