• İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

İbrahim Karataş: Osmanlı’daki Kadınlar Halk Fırkasından Bugüne

İbrahim Karataş: Osmanlı’daki Kadınlar Halk Fırkasından Bugüne
Ak Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, mecliste kendi partilerinden önce kadının olmadığını söyleyince CHP kıyameti kopardı.

Bu sözler, kadınları çarşaftan kurtarıp(!) özgürlüklerine kavuşturduğuna kendini inandırmış CHP’lilerin suratına tokat gibi indi. CHP kendisini Türkiye’de modernliğin öncüsü gibi görür ve bu konuda kendisine laf söyletmez. Meselenin doğrusunu söyleyene ise hiç modern olmayan davranış türleriyle cevap verir.

Hepimiz biliyoruz ki CHP’nin ki arkaik (modern gibi görünen gericilik) bir modernleşmedir. Kadınları sözde özgürleştirmeleri de böyledir. Bunu anlamak için zihniyetçe CHP’ye yakın bir kadın derneğinin websitesine girip Türkiye’deki kadın hareketlerinin tarinine baktık. İlgili raporları bile bazı kadınların bu ülkede sanki hiç yaşamadığı hissini veriyor. Sitede yazıldığına göre ilk kadın hareketleri, mecmualar ve dernekleşme 1910’dan itibaren başlıyor. Yani Osmanlı döneminde. 1914’te ise kadınlar ilk kez üniversiteye alınmaya başlıyorlar. O dönem üniversiteye giden kızların çoğunun çarşaflı olduğunu söylemeye gerek yok. Daha sonra muhafazakâr öğrencilere üniversitelerin kapıları kapanır ve aynı hakkı geri almak için 100 yıl beklemek zorunda kalırlar (oda ve baroların laik-sol zihniyetin kontrolünde olmasının bir sebebi de budur).

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/ibrahim-karatas/osmanlidaki-kadinlar-halk-firkasindan-bugune-32712.html

Bu haber toplam 536 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim