• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

İbrahim Veli: Kitap-lık

İbrahim Veli: Kitap-lık
İnsanın değeri, okuduklarının değeri kadardır. Bu açıdan, “Oku” emri, “yazılı bir metni okuma, anlama ve gerçekleri anlatma”nın değerini ifade eder.

DİB Yayınları’ndaki Kitap Medeniyeti ile Cami ve Kitap eserleri, “okumanın hakikati”ne yönelik içeriklerle “lafın dostu olup çilenin yabancısı” olanları uyarıyor!

Kitap ve Hitap

Bu iki kitap gösteriyor ki; “insanlığa bilgi, davranış ve değer olarak katkıda bulunabilmek için üç öğenin birlikteliği gerekir; okumak, düşünmek ve fikir alışverişinde bulunmak”! Okumak, plân proje ile zamana yayılmış hedefler doğrultusunda sabırlı yürüyebilme sezgisidir. Bu sezgiyi sağlayan her kitap, insana yeni ufuklar açar.

Allah kelamı olan kitap (Kur’an), “muhataba yönelik bir hitaptır ve bu muhatap insandır!” Şairin sözüyle; “bizde ayrı sayılmaz bir kitap, bir mihraptan; ki uğuldar kubbemiz, ‘Oku’ diyen hitaptan”! Bu hitaba muhatap olan insan, “fikir sancılarının çekilebilmesinin bir medeniyet problemi” olduğunun farkındadır.

Devamı: https://www.milligazete.com.tr/makale/7049569/ibrahim-veli/kitap-lik

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim